dinsdag 21 augustus 2012

De stoffendeal

Ik ben bezig met de najaarsschoonmaak.
Die speelt zich overigens enkel en alleen in mijn naaikamertje af.
Meer bepaald in mijn stoffenkast en op mijn werkblad.
Want ik zeg het niet graag hardop, maar man wat ben ik een sloddervos!

Kreeg ik vorig jaar nog zo'n prachtige kast in mijn kamertje met multifunctioneel werkblad en een geweldig grote stoffenkast, en lagen alle stofjes er keurig netjes gesorteerd op kleur en soort stof in?
Nou ik kan u vertellen, dat is vandaag de dag ehm...niet meer zo zeg maar. Mijn kast puilt uit en er ligt niets meer op kleur.

Dus ging ik de stallen uitmesten.

Ik trok er her en der wat leuke winterstofjes uit waarvan ik iets moet maken binnenkort. En om er een beetje vaart achter te zetten heb ik een deal gesloten met mezelf.

Deze 15 stofjes-die-al-veel-te-lang-in-mijn-kast-lagen en 1 te vermaken 't-shirt (maar dat laat ik waarschijnlijk liggen voor dit)....


....moeten vóór 9 september omgevormd zijn tot kledingstuk voor Lola danwel mijzelve. Dat gaat natuurlijk nooit lukken, maar het doel is om er zoveel mogelijk van 'op te gebruiken'.

Ook heb ik nog steeds dat jasje liggen dat een jaar geleden veel en veel te wijd was. Een half jaar geleden nog steeds. Maar nu past het wel (beter) van wijdte maar zijn de mouwen veel te kort. Dus daar moet ook nog aan gesleuteld worden. En dat telt ook als stofje. Ahja.


En waarom dan voor 9 september?

Op 9 september is het weer Stoffenspektakel in Antwerpen en ik mag dus van mezelf maar net zoveel* stofjes kopen als dat ik opgenaaid heb van mijn stapel. Als dat geen stok achter de deur is!

Dus als u me nu even wilt excuseren. Ik heb nog wat naaiwerk te doen.

*Als ik heel braaf ben geweest en hard gewerkt heb, misschien wel 1 of 2 meer.

6 opmerkingen:

 1. Wauw, zoveel doelstellingen en wat een discipline... ben zelf een beginnend naaister dus dit probleem stelt zich nog niet maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Kijk uit naar je posts over het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komaan, je kan het, ik voel het.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes, zowel met het naaien als met de goede voornemens :) En het uitkijken naar alweer nieuwe stofjes natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. och, en als je geen inspiratie meer hebt voor jullie beiden. In maatje 56 is vast nog wel wat te verzinnen ;o)).
  Succes meid. Gogogo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel geluk ermee!! ik ken het gevoel teveel stofjes maar ja ze zijn ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen