woensdag 27 maart 2013

Cadeautje - deel 1

Lola ging voor het eerst naar een kinderfeestje.
We zijn natuurlijk al eerder naar kinderverjaardagen geweest van familie en vrienden, maar dit was het feestje van een vriendinnetje van school. Lola stuiterde van opwinding!

Ik maakte 3 dingen voor de jarige. Dat was trouwens ook voor het eerst, dat we alleen maar zelfgemaakte cadeautjes gaven, maar het werd allemaal zo enthousiast ontvangen door zowel de jarige als haar moeder en zelfs haar vader, dat ik dat vaker ga doen!

Ziehier deel 1 van het cadeau, het Menina tasje van Eloleo.
Superleuk en gemakkelijk patroon! En geweldige uitleg.
Ik maakte de gele paspel van dezelfde stof als de binnenkant en de naam flockte ik erop. 


Dat ronde vlekje bovenaan dat er tijdens het strijken opkwam (grrr), kreeg ik er gelukkig nog terug uit!Het stofje is 'Lab Animals' van Michael Miller. Love me some Michael Miller!!

Morgen en overmorgen deel 2 en 3!

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tas! En leuk he, zelfgemaakte kadoos, niet alleen om te geven maar ook om te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat maak jij mooie dingen zeg... wow..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, het is dan wel zelfgemaakt, maar in denk dat dit in elke willekeurige tassenzaak prima tot z'n recht zou komen. Heel mooi.
  En wat een geweldig stofje!
  Het patroon moet ik ook maar eens uittesten (komt er vast niet zo mooi uit als bij jou) voor de oppastas voor dochterlief

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een klein tasje hoor! Maar ik heb hem ook nog op 150% geprint voor een volgende keer, dat zal misschien beter zijn als oppastas waar pyama en toilettas enzo in moet.

   Verwijderen
 4. Terug uit ..... je wordt al aardig belgs hoor ;-).
  Maar die tas is geweldig!! Volgende feestje van Lars nodig ik Lola ook uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, is dat belgs? Weet je dat ik het soms niet eens meer weet, wat nou Nederlands is en wat Belgisch? Ik ben een complete mix I'm afraid ;-)

   Verwijderen
 5. Da's echt een prachtig tasje ! Moest ik maar de moed hebben om dat menina-tasje te proberen maken, maar ik ben zo'n twijfelaar en bangerik dat ik op voorhand denk dat het niet lukt. Mijn lieve echtgenoot zegt dan altijd: "Probeer het gewoon,je hebt toch naaistof genoeg, en als 't mislukt, bestaat de vuilbak nog" ;)
  Maar eigenlijk heeft hij wel gelijk, misschien toch eens al mijn ienemiene beetje moed bijeen sprokkelen en het uitproberen...
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon aan beginnen, het is echt niet moeilijk! Je kunt de 1e keer bv geen paspel gebruiken, dan is het echt gemakkelijk! Succes!

   Verwijderen
 6. Super tasje en een geweldig mooi stofje !

  BeantwoordenVerwijderen