woensdag 13 maart 2013

Het oudste naaiproject voor het nieuwste baby'tje

Dit is waarschijnlijk het oudste onafgewerkte naaiproject uit de geschiedenis. In ieder geval uit mijn geschiedenis.Het patroontje komt uit een Knippie Baby uit 1994, maar zo oud is het jurkje nou ook weer niet hoor. Maar ik denk toch dat ik het zeker al een jaar of 10 geleden heb geknipt en 4 naden genaaid. En toen ben ik ermee gestopt. Why? Dunno. Waarom heb ik het niet afgemaakt toen Lola maatje 62 had? Dunno. Want ik vind het wel nog steeds een leuk modelletje en met het paarse stofje had ik ook best nog kunnen leven.

Dus toen ik dit uit de krochten van mijn naaikast opviste en er ook nog eens een meisje in aantocht was bij de buren, heb ik het klusje snel gefikst want het was uiteindelijk al half af. Er zaten zelfs nog rijgdraden in, en rijgen doe ik al sinds mensenheugenis niet meer. Die draden heb ik er maar meteen weer terug uitgehaald want die irriteerden me, en de naden heb ik ook gehalveerd, want wie me ooit geleerd heeft om 2 cm naad te knippen???

Anyway. Dit is ‘m geworden. Geshowd door Bella:


De pop werd ons een tijdje geleden opgedrongen door de dochter van een vriendin die haar niet meer wou. Can’t blame her. Mijn laffe pogingen om hem per ongeluk te vergeten hadden weinig effect op Lola, want Die Pop Moest Mee! Dus sindsdien zitten we opgescheept met Bella. Waarom Lola uitgerekend déze pop ‘Bella’ wilde noemen, ontgaat me volledig, want dit moet toch de lillikste pop ever zijn, met dat strohaar waar kinderhandjes al meerdere keren een schaar op hebben losgelaten, zo te zien. En zo leuk vindt Lola haar niet eens! Ze speelt er zelden mee dus Bella ligt/zit voornamelijk in de weg. Maar weggooien mag ook weer niet. Dus we zitten onze tijd met Bella maar uit, totdat we hem zelf aan iemand kunnen opdringen. Interesse iemand?1 opmerking:

  1. Hier liggen ook zo van die gedrochten, die steeds weer worden gemist als ik ze wil weggooien. Nog even tandenbijten zeker?
    Maar jou Bella heeft wel een schattig jurkje, dat maakt veel goed. Het buurmeisje mag blij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen