dinsdag 5 maart 2013

De pennenzakken van de buurmeisjes

Ik heb een hele leuke buurvrouw. Zij past weleens op Lola, en haar 2 dochters van 10 en 12 komen weleens naar mij als zij weg moeten.

Dus toen de meiden vorige week een avondje langskwamen, ze in een knutselmood waren en ik voorstelde om samen te gaan naaien ("Echt? En mogen we dan op jouw naaimachine?"), mochten ze kiezen wat ze wilden maken: een Menina tasje of een pennenzak. Ze kozen beiden de pennenzak.

Ik had zelf nog geen van beide eerder gemaakt, dus het was een gok of het ook voor beginnelingen zou lukken, maar de girls hebben het er prima vanaf gebracht!

We begonnen voor mijn stoffenkast waar ze ieder 2 lapjes kozen. De meisjes konden goed combineren!
E koos een bloemetje met een ruitje als binnenstof, en J koos een ander bloemetje-met-stipje en een effen binnenkant.Ze hebben zo goed als heel de pennenzak alleen gemaakt! With a little help from the buuf uiteraard.


Kijk eens hoe recht dat stiksel is?!
Volgende keer moet ik wel dikkere vlieseline gebruiken, want ze staan niet zo stijf. Maar een succes zijn ze zeker! Well done girls!

4 opmerkingen:

 1. Toffe buurvrouw hebben die meisjes...knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is kei tof! Ze hebben dat heel goed gedaan! Dat kan ook niet anders onder de begeleiding van zo'n topnaaister!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waauw, dat zullen ze wel heel fijn gevonden hebben. En die pennenzakken gaan succes hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat doen ze knap! Over een aantal jaren kun je met Lola jurkjes naaien voor d'r poppen en nog veel meer. (Tenzij Lola liever in bomen klimt, dat kan natuurlijk ook..)

  BeantwoordenVerwijderen