maandag 15 april 2013

De eerste zomerjurk

Een tijdje geleden kocht ik het boek 'Zelfgemaakte kleertjes' van Catharine Deweerdt. Op bijna elke bladzijde plakt nu een post-itje als 'ooit te maken' reminder. Wat een leuk boek!

De allereerste jurk moèst natuurlijk de Lola worden, ahja. Niet alleen door de naam, maar ik vind het ook gewoon een superjurk. En easypeasy! My cup of tea.Ik ben een beetje uitgekeken op roze. Al zou je dat niet zeggen als je mijn blog bekijkt, maar kom. Sterker nog, als ik nu stof koop mag er zelfs niet een béétje roze inzitten. Heb de afgelopen 3 jaar een beetje overkill gedaan qua roze geloof ik. Ook ben ik een poging aan het doen om een gat in mijn stoffenkast te naaien, oftewel weer ruimte voor nieuwe stofkes te creëren, en dit stofje ligt al sinds mensenheugnis in mijn kast. Dus. Niet (meer) mijn kleur, maar het moet op, dus vooruit met de geit.

De Lola dus. Het zou leuk zijn als de Lola geshowd werd door mijn eigenste Lola, maar dat zit er de laatste tijd niet meer in. De dame weigert dienst. Dus ziehier, de Lola, geshowd door my new best friend, de paspop, gisteren gekocht op het Stoffenspektakel:


Mijn dochter is helemaal gek van zakjes. Broeken, rokken, jurken of jassen, ze worden meteen veel leuker bevonden als er zakken inzitten, dus dat de Lola zakjes heeft, vindt ze dolletjes.


Dus. Ik was helemaal in mijn nopjes met mijn paspop. Maar wat bleek bij thuiskomst? Mijn nieuwe vriendin is te dik!


Dammit. Ik kon haar wel ruilen voor een kleiner model, maar dat was maar tot 2 jaar en echt te klein, dus ik zal het voorlopig hiermee moeten doen. Tot ik er eentje tegenkom die wel helemaal Lola-size is, dan koop ik die ook. Tot dan zult u hier dus vooral veel voorkanten zien.....
En dit is Lola al dansend in haar nieuwe outfit in Marokko. Dat de focus meer op de mevrouw achter Lola ligt, is helemaal te wijten aan mijn niet bestaande fotografeervermogen...

13 opmerkingen:

 1. Welkom terug!! Genoten in Marokko? Schattig jurkje. En ondanks de focus ..... ze showt hem dan toch ;-).
  Wat roze betreft ben ik mezelf kwijt geraakt geloof ik. Ik wordt gek als ik in de kast kijk. Roze roze en nog eens roze. Het werkt als een rode doek op een stier, ik bries nog net niet. Maar ........ als ik wat koop ...... dan is het vrijwel altijd roze. Tsja. Vast nog de hormonen .... ?????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kei mooie jurk! Hopelijk ben je helemaal ontspannen terug gekomen uit Marokko.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kleedje, leuke dochter... op reis geweest?

  Ik kan hier niet volgen via mail hé
  daardoor heb ik je nieuwe berichten niet gezien :)
  Paspop is wel fijn denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een mooie versie zeg! Vraagje: Ik ben ook bezig aan eentje maar vroeg me nu af of het klopt dat tailleband rug smaller is dan voorpand? En dan moet daar nog wat overlap bij voor de knoopjes dus het zal wel een aantal cm schelen met het voorpand qua breedte. Was dat bij jou ook zo? Ik las dat er paar foutjes in eerste druk stonden en daarmee dat ik wat twijfel. Zou het tof vinden mocht je me iets laten weten. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi IeneMiene, ik heb het patroontje helemaal overgenomen zoals het ih boek stond en het is helemaal goedgekomen! Heb me miet eens gerealiseerd dat voorkant breder was geloof ik. Maar nu ga ik zo het patroon nog eens even bekijken want ik weet dat ik bij 1 vd 2 patronen die ik al uit dit boek gemaakt heb, ook met twijfels zat onderweg, maar ik weet niet meer wat voor twijfels ;-) Ik kom erop terug! Voor de rest is het echt een zalig jurkje vind ik. Wel goed de achterkant meten op je dochter (waar je de knoopsgaten zet) want bij mij gaapt het een beetje. Maar das een kwestie van de knopen wat verzetten...

   Verwijderen
  2. Oh dank je voor je reactie!! Mocht je het even kunnen bekijken op het patroon (als je onderkant voorpand en onderkant tailleband rug meet meet ik een kleine cm korter vij de achterkant). Ik zit hier al heel de avond te twijfelen en durf niet verder doen tot ik weet dat het zo is. De eerste versie bevat nl wat foutjes (ik kwam ook op een fout uit vij het rokje Lucy, maar dat is bij de volgende druk rechtgezet). Vandaar, mocht het niet teveel moeite zijn, zou het super zij mocht je eens kinnen nameten. En ik volg je blog want zie heel leuke dingen!

   Verwijderen
  3. Zo daar ben ik weer. Ben heel stilletjes ook even het jurkje zelf uit Lola's kamertje gaan halen om op te meten. En het klopt wat je zegt hoor, het patroon is inderdaad een aantal cm minder breed op het rugpand. Maar toen ik het jurkje zag, was het eigenlijk wel heel logisch, want het is niet mooi als je naad precies aan de zijkant zit, maar beter iets naar achter, dan zie je hem niet langs voor. Als ik langs achter kijk, zitten de zijnaden +/- 1,5-2 cm meer naar achter, dus dat zijn precies die centimeters waar je over twijfelt volgens mij ;-)

   Ik zeg schaar erin!! Succes, ik ben benieuwd!

   Ps ik zag dat ik bij jou ook nog geen 'officiële' volger ben, al volg ik je wel al lang. Ga me meteen even officieel maken dan!

   Verwijderen
  4. Zo superlief van je! Dank je wel hoor. Nu kan ik met gerust hart verder werken :-)

   Verwijderen
  5. Heel graag gedaan! Succes. Ben benieuwd naar je stof en jurkje!

   Verwijderen