zaterdag 8 augustus 2009

Van de weegschaal en het in de bosjes plassen

Vanmorgen begon ik de dag met een bezoek aan de weegschaal. Ze zeggen altijd dat je, wanneer je getrouwd bent, een kilo per jaar aankomt. Van het 'goede leven'. Nou, ik kan u vertellen: dat is niet waar! Het is méér. Bloody hell zeg, wanneer stopt dit? Ik hoop nog minstens een jaartje of 50 getrouwd te zijn. Give or take a few, want 50 is wel erg optimistisch. Tegen die tijd ben ik allang uit elkaar geknald als dat zo doorgaat. Dussuh $%grmlµ@#& kilo gedeeld door 4 jaar x 50 jaar is maar liefst een vette 75 kilo schoon aan de haak. Erbìj! (ik hoop dat u nu niet gaat berekenen hoeveel ik in die 4 jaar maar liefst ben aangekomen)
Heb vandaag dus maar wéér eens het Goede Voornemen genomen (gemaakt?) om te gaan hardlopen. Blegh. Hate hardlopen. Of eigenlijk love hardlopen; als ik eenmaal bezig ben. Maar vóórdat ik aan de gang ga, dat duurt me toch een tijd!
Alles is eigenlijk wel een reden om het niet te doen. Het is véél te warm vandaag. Nee, vandaag niet, het is een beetje te koud. Nee zeg, ik heb net gegeten, nu kan het niet. Ik denk dat ik straks moet poepen dus ik ga maar niet. Ik ben nog moe van vorige week. Ik wil vandaag eens vroeg gaan slapen dus het lopen zal erbij inschieten. Ben eigenlijk helemaal niet te dik, dus hoef eigenlijk niet te lopen. En zo voort en zo verder.
Maar nu moet het toch echt maar eens gaan gebeuren. Morgen, als het minder warm is.

Wij gingen vandaag naar Maastricht. Mestrich. Geweldig taaltje.
Op de snelweg net buiten Antwerpen kwamen we 2 Scouts Chiro-jongemannen tegen (Scouts zeggen tegen de Chiro schijnt vloeken te zijn hier in België. Heb geen idee wat het verschil is). Die graag een lift wilden. En die kregen ze. Ze waren vanmorgen al helemaal uit Kortrijk gelift en moesten naar...ehh ja waar is het nou ook alweer precies waar we moeten zijn? Zeiden ze in onverstaanbaar West-Vlaams. Bij Hasselt in de buurt denk ik. Iets met een K ofzo. Ehh ja. Das duidelijk. Nou wij brengen jullie er wel even heen dan. Moeten toch die kant op. Toen de stafkaart en de wegenkaart en het adres bovenkwamen bleek dat ze in K.anne moesten zijn. Bij Maastricht dus, niet Hasselt. Lang leve de gps want men o men wat is me dat een gat! En de verzamelplaats (al de Chiro-mannetjes kwamen liftend) was niet zomaar in het durp bij de kerk, nee dat was in het Hol van Pluto. Hier dus zo ongeveer:

Een 4x4 zou er nog problemen gehad hebben. We hebben de boys gedropt net voordat we met auto en al in die grote diepe plas op het landweggetje gingen verdrinken en ze hebben de resterende 200m verdergelopengekluund. En toen moest die debiele vrouwelijke bijrijdster ook nog een foto van ze maken:

Nu we daar toch helemaal only the lonely in het grote boze bos waren, zag ik mijn kans schoon om een plasje te plegen. Moest al meer dan 3 kwartier hoooog nodig dus een pittstop was zeer gewenst. Nou moet u weten dat ik niet kan wildplassen. Niet zonder achteraf natte kledingstukken in ieder geval. Meestal rij ik de rest van de rit met een halfnatte onderbroek of nog vaker doe ik eerst heel mijn broek uit en dan nog raak ik mijn schoen(en). Ik had 'het' al een tijdje niet meer gedaan dus wou vandaag nog eens testen of ik het al droog kon.
Ik kan u melden dat ik het, na 37 jaar en 4 maanden, nog steeds niet kan.
De reden dat we naar Mestrich gingen -want dat was natuurlijk niet Chiro-boys naar hun logeeradresje brengen- was Meubeltjes Shoppen. Voor het Nieuwe Huis.
Op de deur van de beoogde op internet gevonden Maastrichtse winkel stond: ik ben even naar het magazijn. Bel 06-blablabla. Hmm. Komt dat nog voor ja, dat mensen hun winkel gewoon slúiten midden op de dag en even weg gaan? Dacht dat dat iets van vroegâh was. Of toen lieten ze hun winkel waarschijnlijk gewoon open. Niemand stal toen.
En als je dan belt en hij zegt ik ben er binnen 10 minuten, dan moet je dat vooral niet geloven. Na 40 minuten zijn we maar afgedropen. Terug naar België. Winkel zag er toch niet leuk uit in het echie trouwens.
Heel even heb ik nog watertandend voor een Limburgse Bakkerij gestaan, op het punt om een overheerlijke vlaai mee naar huis te nemen, maar gezien de gebeurtenissen van heden morgen, toch maar niet gedaan. Flink hè? We zijn daarna wel door een McDrive gereden en hebben ook nog borrelnootjes en snoep gekocht in de supermarkt fruit gaan kopen.
De volgende winkels op onze wij-willen-meubels-scoren-route waren wèl leuk en er bleek weer maar eens dat alles wat ik geweldig vind, duur is. En dan bedoel ik dus duur. As in onbetaalbaar voor een doorsnee werkmens als ik. Kijk maar eens op deze site (ik probeer even dat linkjesgedoe). Maar we gaan daar waarschijnlijk wel een tafel kopen en dan verder niks meer want daar hebben we dan geen geld meer voor.
We hebben (in een andere winkel) ook nog een tuintafel + 8 stoelen gekocht. Want eind oktober, als wij in ons huisje mogen, is dat natuurlijk een on-mis-baar item, dat snapt u. Maar veul korting hè, en ik blijf natuurlijk wel een Hollander.
En nu is mijn Husby ziekjes. Hoofdpijn, warm (koorts?), lusteloos, algehele blegh. Wat zijn eigenlijk de symptomen van de Mexicaanse Griep?

1 opmerking:

 1. Leuke weblog heb je!
  Sorry dat ik nu pas een kijkje kom nemen...

  Enne.. rennen met Evy Gruyaert (start to run) is echt heel fijn.
  Ik doe het al een tijdje.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen