dinsdag 20 oktober 2009

Van kikkervisje tot rijstkorrel

En dan moet ik toch weer eens wat schrijven hè? Probleem is alleen dat ik helemaal niks te melden heb. Ik ben niet ziek zwak of misselijk; heb nog niet gekotst; voel me niet anders dan anders en heb geen kwaaltjes whatsoever. Hell, ik weet niet eens of ik wel ècht zwanger ben!
Vanmorgen dacht ik even dat ik een vlaag van misselijkheid voelde opkomen, maar het was wishful thinking. Ik had gewoon te heet gedoucht.
Ja gek hè, dat ik misselijk wìl zijn? Maar dat zou me in ieder geval de bevestiging geven dat er ièts aan de gang was down under. Nu weet ik helemaal niets. Ik lees in de boekjes dat als je niet voor de 7e week misselijk wordt, dat je er dan waarschijnlijk geen last meer van zult
krijgen. Morgen ben ik 6 weken zwanger (in mijn eigen huis- tuin- en keukenberekening). Dus wie weet. Als alles nog goed zit in mijn buik, word ik misschien wel overgeslagen als ze de misselijkheid uitdelen. Het zou zomaar kunnen. En dan ben ik daar heel blij mee hè, laten we daar even duidelijk over zijn. Maar nu nog effe niet. Nu wil ik gewoon weten dat er nog 1 of een paar babies zitten/liggen/zweven.

En wat doe ik dan zo hele dagen, zonder internet en tv? Die vraag brandt natuurlijk op uw lippen. We seksen ons suf. Ik poets. En ik strijk. En ik baal daarvan. Want ik heb normaal een poetsvrouw en ook een strijkster (ja ik ben lui ja) maar beiden konden al 2 weken niet komen. Dus heb ik heel de kiet zelf gedaan. En ben daar maar liefst bijna een hele dag mee bezig geweest. En ik heb 4 avonden gestreken. En zag nog de bodem van de wasmand niet. Hoe doet u, zelfpoetsers, dat? Ik had helemaal geen funtime meer over! I praise the day dat ze allebei weer fijn mijn kot shiny en kreukvrij komen maken!

En ik las. Allemaal zwangerschapsboekskes die ik van een vriendin gekregen heb. Ze zijn wel 10 jaar oud. Maar ik neem aan dat 10 jaar geleden de babies op dezelfde manier geboren werden als nu, dus ik lees verder. Deze week leerden we dat onze baby al 2 hele millimeters lang is en 0 gram weegt. Vorige week was hij/zij nog een kikkervisje, maar nu is hij al een heuse rijstkorrel met bobbeltjes waar later de armpjes en beentjes komen. Ik vind het wonderlijk. Ik vind hem nog het meest op een soort kwalletje lijken, zo helemaal doorzichtig met gekleurde stukjes in. Mijn eigen mooie kwalletje. Het wordt trouwens een drukke week voor de baby, want in 1 week tijd moet hij van 2mm naar 5 mm groeien en hij moet deze week zijn hoofdje, nekje, oogjes en oortjes gaan vormen. En niet te vergeten: zijn hartje moet deze week gaan kloppen!! En hopelijk horen we dat volgende week al! Busy business in the belly dus.

En ik zocht naar oude Knippie Baby’s die ik al jaaaaren bewaar voor als. Ik moest ze eigenlijk al 2 verhuizen geleden weggooien van Husby maar gelukkig luister ik niet zo goed naar hem. Hij heeft wel een beetje gelijk, want ik heb niet alleen hele stapels Knippie Baby’s, maar ook gewone Knip’s, bloemschiktijdschriften, kasten vol recepten-die-ik-echt-ooit-nog-eens-ga-inplakken en knutselboekjes. Dus het neemt wel wat plaats in beslag. Maar hey, nu ik een heuse baby ga krijgen om aan te kleden en mee te spelen, heb ik dat alles dus wel nodig hè! Dus gaan wij weer aan de naai. Heb baby- en kleinekindjeskleertjes naaien altijd het leukste gevonden, maar als het steeds voor andersmans kids is, gaat de fun er ook wel af na een tijdje. Maar nu ga ik helemaal los. Als ons huis een beetje meer ingericht en op orde is, ga ik beginnen. En oh oh oh wat kijk ik daarnaar uit!! Ik ben ook al een week op zoek naar een simpel breipatroontje voor een babyvestje. Ja ook de breipennen gaan weer uit het stof getrokken worden. En ik word een echte grijze huismu(t)s. Heel vroegâh heb ik truien voor mezelf gebreid, dus zo’n babyvestje moet lukken hè, with a little help from my moesje of course.

Nog 6 nachtjes slapen tot D-day, lieve menschen. Laten we er voor de aardigheid eens even een pronostiekje tegenaan gooien:
Hoeveel babies zitten er in mijn buik?
1) Is het er eentje?
2) Zijn het er 2?
3) Of misschien denkt u wel dat het er 3 zijn?
4) Of gaat u helemaal gek en denkt u dat er zich nog eentje heeft gesplitst in een eeneiige tweeling en zijn het er 4? (oh God please no)

De stembussen gaan NU open. Uitslag 26 oktober.

17 opmerkingen:

 1. Ik ga voor optie 2! Heel veel plezier met je knippies. Zijn ze al weer zo oud dat de mode weer in komt? ;o)
  Wat een nijverheid zeg! Zo crea was ik niet hoor. Altijd al een hekel gehad aan handwerken. Het breien en naaien heb ik aan de oma's overgelaten.
  Ik begrijp best dat je in zekere zin graag misselijk bent. Het is gewoon een bewijs. Maar ach, als je toch nog kotsend boven de wc komt te hangen zal de lol er wel snel af zijn denk ik ;o).
  Welkom in mijn wereld van poetsen en strijken etc. Dat wordt nog meer met een kleintje(s?), dus ik hoop voor jouw dat je hulpjes snel weer aan de bak gaan en blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik toets 2 en sluit af met een #.
  Ed, ik zou echt helemaal doodgaan van de zenuwen en spanningen. Volgens mij zou ik helemaal para worden en iedere dag een test doen, en vervolgens nog gekker worden als er 1tje opeens iets lichter is.
  Nog 6 nachtjes...
  Ik wens je enooooorm veel geduld!
  Lekker veel afleiding zoeken met je knippies!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom ik dus ook even bij ju kijken.
  Hoeveel het er worden... ik heb geen idee. Maar het wordt-is wel een jongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooo, dit soort dingen "ik wil misselijk worden" moet je nooit zwart op wit zetten, deed ik ook ooit op een weblog om vervolgens zoooo misselijk te worden dat ik niet meer kon werken en 6 kilo afviel (en dat tijdens de feestdagen), dus ik zou zeggen, lekker van genieten!

  En ik denk dat het er eentje is....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja wij hebben morgen de echo. Ik ben best zenuwachtig. Wat als het hartje niet klopt? Mijn zusje heeft dit 1 jaar geleden meegemaakt (met 9 wkn), waardoor ik er natuurlijk meer mee bezig ben. Ik heb naast de zwangerschapstest met urine geen andere test gekregen. In Düsseldorf hoef je geen bloed te laten prikken. Ik heb wel een week later dan de 1e test nog een zwangerschapstest gedaan ivm bruiloft. Ik dacht als er dan niks meer te zien is, maar de 2 streepjes stonden er al binnen 1 minuut, terwijl de 1e keer het zeker 3 à 4 minuten duurde. Dus daaraan kon ik wel zien dat het hcg in 1 week is gestegen. Ook ik heb geen drastische zwangerschapskwalen, zoals misselijkheid en dat maakt me bang en onwerkelijk, onzeker. Ben ik wel zwanger en gaat alles hier beneden goed?
  Wij zijn naar Düsseldorf gegaan na 3 pogingen in Maastricht. Eigenlijk om een ander protocol te volgen. Andere medicijnen, Assited Hatching en meer embryo's in de buik dan 1 goede, dit alles wilden ze in Maastricht niet in mee gaan, omdat ik nog geen 38 jaar ben. Düsseldorf wel en omdat Maastricht en Dusseldorf voor ons beide 1 uurtje rijden is, was de keus om over te stappen zo gemaakt. En het resultaat is er dus het heeft zich geloont. Ook ik zit wel eens achter de naaimachine. Zit op les en maak tot nu toe alleen spullen voor mijzelf en vriend. Hoop straks ook meer kinder kleding te kunnen maken. Lijkt me zo geweldig.
  Nou hoop na morgen iets meer rust te krijgen. Laat vrijdag even horen hoe de echo was. Moet pas om half 6 uur daar zijn en dan willen we eerst nog mijn schoonmoeder het vertellen, dus dan zal het er wel niet meer van komen om nog achter de pc te kruipen. Tot gauw! Groetjes Esje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kans dat het er twee zijn, is dus nogal groot begrijp ik?!
  Dan hoop ik voor je, een meisje en een jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mensen, mensen, mensen wat geeft die zwangerschap toch een hele hoop onzekerheid. Edje, ik wil gewoon gezellig samen met jou zwanger zijn. In juni beval jij van je drieling en ik van mijn ene. Maandag is ook een spannende dag bij ons, kijken of het hartje klopt (na bloedverlies deze week). Desondanks duim ik enorm hard voor jou, dat alles goed mag blijven gaan. Jouw voortraject was zo enorm veel moeilijker/ ingewikkelder dan het mijne, dat ik het jou vele malen meer gun. Sterkte meis met afwachten (en met je knippies :))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo ed,

  Je kent me niet maar kwam via via op je blog. Wat een fantastische schrijfstijl heb jij!!! Van harte proficiat met het goede nieuws....eindelijk je hopen en wachten beloond!!! De grootste kans heb je op een 2-ling, de kleinste kans op een 6-ling!

  Ik wens je die 2-ling toe.....omdat je dan in een keer dubbel beloond wordt voor het harde werken......maar het wel nog hanteerbaar is.

  Succes en nogmaals proficiat!!

  groetjes bloem.

  http://beebie-beebie-bloez.skynetblogs.be

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Edje, het zegt allemaal niets, wel of geen kwaaltjes hebben. Ik heb tot sint juttemis zitten wachten op zere boobs, maar ik heb ze niet gehad. En ik al die maanden (jaren) maar voelen;) Een week of twee na de positieve zwangerschapstest kreeg ik enorme honger en dat heb ik tot aan de bevalling gehad.

  Het wachten is killing. Het zweet brak bij mij uit toen we niet zeker wisten of het er één of twee zouden zijn. Bij de echo ging het me er niet meer om of er een hartje klopte, maar hoevéél hartjes er zouden kloppen. Ik was er van overtuigd dat ik een tweeling niet zou kunnen 'doen'. Ze zijn inmiddels ruim een jaar en het gaat prima.

  Succes met wachten en ik stem op twee!!

  Groetjes, Myrthe

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga voor optie 4 !!!

  Lekker gezellig joh!!!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Mariëlle: haha nee niet zo oud. Maar ik vind dat de echte babykleertjes niet snel uit de mode gaan. Kinderkleren wel. Maar dat duurt nog even voor we daar zijn.

  @ Janneke: nou, zal ik jou eens vertellen dat ik heel rustig ben?! Echt! I am the Zenmaster!!!

  @ Von: Een jongen. En waarom denk/weet je dat?

  @ Do: oei. Nou, ik neem bij deze al mijn woorden terug dan. Ben je 9 maanden misselijk geweest dan? My God...
  Ennuh ik denk ook dat het er eentje is hoor. Ik hoop 2 maar denk 1.

  @ Esje: en en en ??? Ah please niet tot morgen wachten met ons te informeren hè!! Je hebt een plicht naar je logpubliek hoor!!! Ik duim voor je!

  @ Nicoleke: de kans is het grootst dat het er gewoon 1 is volgens mij hoor, maar heb wel 3 embryo'tjes teruggekregen, dus het zouden er zomaar meer kunnen zijn. Een jongen en een meiske zou wel te gek zijn hè?

  @ Petra: en ik gun het jou heel erg! En ik duim met je mee tot maandag!

  @ Bloem: my o my Bloem, ik bloos ervan! Thanks for the compliment.
  Dat vind ik een goeie ja: ik moet gewoon dubbel beloond worden voor alle ellende! En jij moet ook beloond worden hè. Heb al eens effe snel op jouw blog gekeken, maar ik kom nog uitgebreider terug hoor.

  En bij de andere nieuwelingen moet ik ook nog kijken! Welkom hier in ieder geval! I hartje bezoek!

  @ Myrthe: zere boobs, nou die heb ik ook niet hoor. En ook niet ineens van die joekels. Damn. Of eigenlijk niet want Husby is bang van grote tits ;-)
  Oh dus jij hebt ook een tweeling? Vertel! Hoe was het? Hoe is het? Etc etc.

  @ Babette: ga jij eens heel gauw je mond spoelen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, spannend hoor nog een paar daagjes en je weet hoeveel koters er in je nieuwe huis komen wonen :)

  Ik gok op eh..2 (wilde eigenlijk 3 zeggen, is toch leuk de eerste in 15 jaar tijd bij je arts ;))

  Wel super dat je normaal hulp hebt in de huishouding en zeker met kid(s) op komst errug fijn (lijkt me want die ervaring heb ik helaas niet...)

  Nou geniet ze maandag!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 2, het zijn er tweeeeeeeeeeeee :-)
  Ik voel het gewoon !!!!!! :-)))))

  Heel veel succes maandag hé shattie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Spannend man! Ik ga voor optie twee. Omdat jij dat zo graag wilt, weet ik toevallig.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vandaag is DE dag! Spannend, ik duim!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vandaag is D-day!! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Sandra: zou leuk zijn ja haha. Verander ik de statistieken ff daar.

  @ Kiki: thanks my dear!

  @ Louise: ja hè ;-)

  @ Petra: oh zo spannend!

  @ Myrthe: dank je wel! Lief dat jullie er allemaal aan denken!

  BeantwoordenVerwijderen