vrijdag 2 oktober 2009

The one million dollar questions


Na 2 dagen noeste arbeid in het nieuwe huis ben ik een beetje bezorgd: heb ik teveel gezwoegd en gezweet en te weinig gerust? Zitten ze er allemaal nog (of tenminste eentje) en hebben ze zich al stevig vastgeklampt? Of word ik over een week gewoon ongesteld, zoals de vorige keren? Het voelt in ieder geval niet anders dan anders. Geen opgezwollen borsten, geen innestelingsbloed, geen 'tekenen' whatsoever. Heb wel een zeurderig gevoel in mijn onderbuik, maar dat heb ik elke keer al gehad, dus dat is ook verre van een geruststelling. Ik weet ook wel dat je niks hoèft te voelen, maar toch word ik altijd heel onzeker in de wachtweken. Het zou zoveel makkelijker zijn als ik gewoon kotsend boven de pot zou hangen. Dan wist ik tenminste dat er iets aan het gebeuren was.

Week 1 is passé. De makkelijkste week. Die voorbijgevlogen is trouwens. Afgelopen week heb ik veel omhanden gehad want we hadden een deadline to meet: de verhuis. Volgende week zal ik heus nog wel dingen moeten doen in en om het nieuwe huis, maar de druk is er dan een beetje af. Tijd om te piekeren dus. De 2e week is altijd killing. Ik maak mezelf helemaal gek met vragen als: "zou het wel of zou het niet?" "wat betekent dit steekje hier en dat gevoel daar? "wat als ik naast alle zaad- en ei-ellende nou ook nog eens een innestelingsprobleem heb?". Maar ook steeds: "en wat als het nou wéér niet lukt?". Want ik heb deze keer supergoede embies gekregen, en 3 maar liefst, maar dat zegt nog niks over het daadwerkelijke innestelen natuurlijk. Oh ik zou zooo graag eens even in m'n binnenste kijken of ze nog alive & kicking zijn...


En dan nog een vraag die me bezighoudt: test ik zelf van tevoren of test ik niet? Ik doe dat bijna altijd wel, maar nu twijfel ik. Alles is al heel anders verlopen dan alle andere pogingen, dus hopelijk verloopt de uitslag ook wel anders dan anders (ja! ja! ja!) en moet ik maar gewoon afwachten? Husby vindt het jinxen als ik wel zou testen. Maar ik krijg het telefoontje als ik op mijn werk ben. Waar ze wel weten dat ik IVF 'doe' maar niet dat we er eentje aan het doen zijn as we speak. Sowieso niet de meest ideale plek om eventueel slecht nieuws te krijgen. Wat doen/deden jullie, testen of niet?

God wat een zeik-log is dit zeg. Mijn welgemeende excuses.

Morgen is moving day trouwens! En bij deze trek ik de stekker van de pc eruit en hebben we maar liefst tot 12 oktober geen internet! En geen kabeltv. Klein foutje van de provider. Misschien kunnen we draadloos van iemand profiteren, wie weet. You'll read me when you read me!

7 opmerkingen:

 1. Tot TWAALF oktober geen intenet?! Poei. Ik werd al enigszins paniekerig bij het idee een paar dagen afgesloten te zijn. Sterkte. En met verhuizen. En met wachten. Vooral met wachten.

  Dat testen is een lastig ding he? Ik wacht sowieso tot 'du mijnes' 14 dagen oud is. Dat is 7 oktober. Maar ik krijg dan ook geen bloedtest. Anders zou ik op de dag van de bloedtest zelf eerst testen. Zeker als ik het telefoontje op mijn werk moet afwachten. Het idee daar opeens sniksnurkend aan mijn buro te zitten zou me niet zo trekken. Dan maar sniksnurkend in de wc met een vage hoop dat de bloedtest iets anders uitwijst.

  Sterkte!!!!!

  Jinxen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest sowieso testen, wij krijgen geen bloedtest.
  Een bloedtest is natuurlijk wel betrouwbaarder.
  Maar ik mocht was 19 dagen na de punctie testen. Dat is best lang en dan zou je het vaak al wel weten door een menstruatie.
  Ik hield het niet en had op zaterdag na 2 weken precies na de terugplaatsing toch getest (positief)
  Ik had ook niet zo'n zin om op maandag te moeten testen en daarna naar mn werk te moeten.

  Ja meid, het is zo slopend die laatste paar dagen. Oooh, ik hoop het zo voor je!
  Je hebt wel iets om je gedachten te verzetten begrijp ik, dat is wel heel fijn!
  Succes!
  En dan 12 dagen geen internet???? Dat kan niet!!!!!!! Je regelt maar wat hoor :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaahaaaatttttttttttttt????????? Tot 12 okt geen internet!!!!!?????? Wat nou als er goed nieuws te melden valt voor die tijd???
  Maar vooruit. Succes met de verhuizing dat als eerste. Maar vooral enorm veel sterkte deze 2e week. Je zou ze eigenlijk slapend moeten kunnen doorbrengen zodat je niet kan piekeren. Gewoon infuusje in en 2 wkjs slapen. Lijkt mij wel wat.
  Enneeeehhh, jij mag bloggen wat je wilt, ehj. Dus mag het recht uit het hart komen en dus wat minder vrolijk dan anders. Je goed recht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja hoor ik ben er alweer! Dachten jullie nou werkelijk dat ik 10 dagen zonder internet kon? Haha! Er bestaat gelukkig ook nog altijd zoiets als Het Werk waar je een hele dag kunt internetten, en nu profiteren we draadloos van de buren.

  @ Louise: ja ik ga ook eerder testen hoor (maar pas woensdag of donderdag; als ik dan nog niet ongesteld ben tenminste), heb ik besloten. Denk dat ik ter plekke een hartstilstand zou krijgen als ik dat telefoontje op kantoor moet krijgen!

  @ Janneke: Ik gehoorzaam. Heb iets geregeld! ;-)

  @ Mariëlle: dat zou wel wat zijn ja, 2 weken slapen! Maar de 1e week is heel goed verlopen! Heb weinig gepiekerd! Goed van me hè!?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi, hoi, succes met je verhuizing!!

  Enne.....ik zou gewoon testen hoor! Heb ik zelf ook altijd gedaan. Ik wens je superveel geluk toe, de komende weken, en ik duim voor je!!

  p.s. die wijnbedels zijn voor als je een feestje hebt, dat iedereen zijn eigen glas herkent, (je doet ze om het pootje van je wijnglas) Hopelijk heb je binnenkort wat te proosten, (jij dan met appelsap!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Shit, bij jou dus ook rood/roze... (onheilspellende puntjes) Maahaaarrr... (verwachtingsvolle puntjes) als je bij MIJ aan innesteling dacht, dan mag je daar bij jezelf ook aan denken. Best wel.

  Doodeng dit allemaal. Ik duim voor ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Babette: daar ben je weer! Ik ga toch testen ja, heb ik besloten. Als het dan nog nodig is tenminste...

  @ Louise: Maar het stopt niet bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen