donderdag 3 december 2009

12 weken echo

Gisteravond konden we om half 11 naar binnen. Jaja this is Belgium people, hier werken de dokters practically dag en nacht. We hebben een supermooie echo gehad. Heel uitgebreid. En alles zit erop en eraan! Het schedeltje en het buikje zijn mooi dicht, het neusbeentje is aanwezig. Maagje, hartje en niertjes zijn aanwezig en werken. Mooie vlindervormige hersentjes. 2 armpjes, 2 beentjes, 5 vingertjes, 5 teentjes: check! Nekplooimeting = 1mm en uitslag van het bloed is ook helemaal ok. Hartslag 160. As we speak wordt berekend hoeveel kans we maken op een kindje met het syndroom van Down en dat
cijfer horen we vanmiddag.

Hij/zij was weeral 2x zo groot dan vorige keer: 6 cm. Ikzelf ben intussen 1.5 kg aangekomen, maar dat was nog steeds helemaal ok. Ik mocht zelfs tot 3kg zijn aangekomen, dus ik heb net maar een mattentaartje in m’n mik gestouwd want ik zit dus nog niet aan mijn tax.

En en en!!! De gynaecoloog had zelfs al een sterk vermoeden van het geslacht! Maar dat houden we lekker geheim. Onze zwangerschap is vanaf het begin al zo publiek geweest en we kunnen al zo weinig voor onszelf houden omdat iedereen altijd precies op de hoogte was van wanneer we wat deden en wanneer we de uitslag kregen van de behandelingen e.d. dus dit willen we graag geheim houden. Voor zolang ik het voor me kan houden natuurlijk ;-) We hebben supermooie foto’s (ook een paar in 3D) meegekregen en ook een dvd’tje met een filmpje. Geweldig!!! Ik zal ze binnenkort hier komen showen.

Op plas-gebied gaat het ook al beter. Ik moet geen 6x per nacht meer uit bed. Er zijn zelfs nachten dat ik geen enkele keer naar de wc moet. En de honger neemt ook af. Sommige dagen neem ik 2 boterhammetjes terug mee naar huis.

Toch is het soms nog heel onwerkelijk. Dat al die filmpjes en foto’s van ons kindje zijn! Dat wij over een half jaar zo’n schattig klein mensje in huis hebben. Dat wij straks mama en (weer) papa worden. Dat dit fantastische verhaal over ons gaat! Ik blijf het wonderlijk vinden.

En nu mag ik gaan kopen! Voor ons beebje. En voor mij. Het wordt tijd voor wat zwangerschapskleding. Want ik barst uit mijn voegen.

13 opmerkingen:

 1. Oh meid wat heerlijk toch allemaal!! Het is je zo gegund!! Fijn dat het middernachtelijk plassen over is. In no time ben je die 'ellende' al weer vergeten. Echt waar.
  Dat niet bevatten herken ik goed. Ik geloof dat ik dat pas halverwege had ofzo, dat ik het echt geloofde en bevatte. Voor die tijd, ondanks de echo's had ik toch nog regelmatig het gevoel dat ik zou horen dat het een geintje was, dat het niet zo was. Toen er een knop om ging en ik de eerst kleertjes ging kopen ..... toen ging het over .... en had ik no-time een kast vol :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk allemaal. heerlijk.

  En ga vooral kopen,kopen,kopen. Maar weet wel: de meeste zwangerschapskleding is niet van geweldige kwaliteit, dus je kunt beter VEEL kopen dan een paar dure dingen. Uiteindelijk wel duurder, maar ach.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo fijn! Ben ook wel benieuwd naar al die echoplaatjess die jullie meekregen.

  Hier ook nog in de ontkenningsfase. Zelfs bij de verloskundige vind ik het raar om naar 'ons kind' te kijken. Ik zie het nog steeds als 'een kind'. Alsof er elk moment iemand binnenkomt en heel hard lacht. Zo van: en jij dacht gewoon even zwanger te zijn? Dat gevoel van lekker zwanger zijn, zal misschien nog wel komen, misschien ook niet. Als er over een halfjaar maar een kind uitkomt, vind ik het allemaal best.

  En succes met buikbroeken kopen. Mén, dat vond en vind ik een crime!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joehoe, eindelijk, die eerste twaalf weken voorbij, wat duren die lang he!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hup! de stad in en fijne dingen kopen nu het echt officieel van je mag. En wat maakt het geslacht uit. Het heeft gelukkig een (en: 1) geslacht. In een verder ook perfect lichaampje. Super!!

  Liefs, Louise.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat ook die magische 12 weken grens gepasseerd. Wat is dat uitgebreid die 12 weken echo bij jullie. Bij ons is dat pas met 20 weken als ik het goed heb. Ik moest het met 1 foto doen, maar wel heel gelukkig natuurlijk. Ik ben dus wel die drie kg aangekomen, dus is normaal als ik dat lees, ik dacht al dat het de spuigaten ging uitlopen. Donderdag krijg ik weer gewichtscontrole, ja ik heb er aanleg voor en gelukkig is de honger bij mij ook niet meer constant. Hier ook nog heel onwerkelijk. Woensdag op naailes al wat knippies meegekregen dus vanaf januari wordt het baby kleertjes maken. Ik heb er zo'n zin in.... Is de nekplooi verplicht in België. Nou geniet ervan! Groetjes Esje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Mariëlle: oh maar ik vond dat echt geen ellende hoor. Vervelend ja, dat wel. Maar als dat het enige kwaaltje is wat ik heb....

  @ Joeltje: ik ga me echt wel een hele nieuwe uitgebreide garderobe aanschaffen! Prijs kan me niet schelen. Dit zal toch mijn enige zwangerschap worden, dus ik ga helemaal los. HELEMAAL zeg ik je!!!

  @ KK: heb ik ook. Als ik het over ons babytje heb klinkt het ook nog steeds raar...

  @ Cisca: nee vond ik juist niet! Ze zijn voorbij gevlògen!! Gaat veel te snel!

  @ Louise: Morgen ga ik! Weet jij al wanneer je weer op IVF mag?

  @ Esje: onze gyn zegt dat je tot 20wkn 1kg per maand mag aankomen (ook al de eerste 3 mnd!) en daarna 2kg per maand.
  Ik heb geloof ik 4 foto's gekregen, maar ze staan nog op m'n USB stick (we krijgen geen printje) en moet nog uitgebreid kijken.
  Weet eigenlijk niet of de NPM verplicht is, maar ze doen hem wel altijd. Is ook gewoon op de echo, dus niks geen extra werk, dus begrijp niet waarom ze hem niet doen bij jullie? Wij hebben maar kans van 1:100.000 op een kindje met Down syndroom. Is toch een geruststelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zeg dat alles goed is!

  Volgens mij zijn ze in Belgie echt beter in de gezondheidszorg dan in Nederland. Echt super dat je laat op de dag ook nog op een afspraak kan komen en wat goed dat ze al een vermoeden had van het geslacht! Hier kunnen ze dat volgens mij pas met .

  1 op 100.000 is wel een heel erg goed getal zeg, lekker hoor hoef je je daar geen zorgen om te maken.

  En idd lekker shoppen! Voor de eerste keer zwanger zijn is ook zo speciaal, alles is leuk om te kopen... en je kan bijna niet wachten tot je het kan gaan gebruiken (in geval van al die leuke kleertjes.. veel te kort, ze groeien overal zo snel uit..).

  Enne misschien is je husby straks zo van jullie kindje onder de indruk dat ie het diepvriesbabytje misschien ook nog wel wil laten ondooien in je buik ;)
  Niets zo veranderlijk als een man...toch?

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Sandra: Met hoeveel weken???

  Ik vind de gezondheidszorg ook beter in BE dan in NL hoor! En het is idd heerlijk als je altijd buiten werktijd kunt komen!

  hmm ik ga er maar niet op hopen op nog een babietje hoor :-) of eigenlijk :-(
  Maar mannen zijn zo veranderlijk als het weer ja dus who knows haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Joehoe, wat heerlijk en wat een goed nieuws. Alles goed en een mooi kindje dus!

  Voor antwoord op je andere vraag: in het sint-vincentius. (achter de mechelsesteenweg). Weet jij al waar? Ik was iig supertevreden over het zkh dus kan het aanraden! Maar hangt er uiteraard vanaf welke gyn je hebt!

  En ja, voor echo's enzo is België gewoon zo super. Bij mij deed ze gewoon bij elke controle even een echo. Hopsa, steeds weer even kijken! Zo leuk was dat.

  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 17 weken, er is denk ik iets weggevallen van mn tekst :)

  Ik had ook graag in Belgie bevallen, maar de verzekering deed erg moeilijk dus hebben we toch maar voor Nederland gekozen...

  Je word echt veel beter begeleid en gecontroleerd in Belgie, daar kunnen ze in Nederland nog wel eens wat van leren....

  Enne idd de moed niet opgeven hoor op een tweede, zeker als ie al helemaal klaar in een vriezer ligt te wachten.. wie weet gaat je mannetje nog wel overstag als ie jullie kindje kent en weet dat broer of zus het ergens heel koud ligt te hebben ;)

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Edje!! Ik had een boel bij te lezen;) Gefeliciteerd met de goede echo. Weer een mijlpaal gehaald. Heb je al geshopt? De stad leeg gekocht?;) Ik vond het zo raar dat ik ineens op de kinderafdeling van H&M 'mocht' kijken. Voor het eerst bij de zwangerschapsyoga voelde ik me een vreemde. Kun je nagaan, ik was al ver over de helft.

  Veel plezier met het shoppen. En met het fotootjes kijken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Astrid: ik ga ook in het St Vincentius bevallen! Een aantal vriendinnen zijn daar ook bevallen en heel tevreden over. En ik heb echt een geweldige gyn die aan dit zkh verbonden is. Mooie kamers hebben ze in ieder geval!

  @ Sandra: wonen jullie dan dicht bij de grens? Anders is het bijna niet te doen om effe in BE te gaan bevallen!
  Probleem is dat mannetje zichzelf te oud vindt (en hij is nog maar 43) en volgend jaar is hij natuurlijk nog een jaartje ouder, dus vrees ervoor. Maar ik blijf hoop houden ;-)

  @ Myrthe: nee nog niet geshopt verdomme! Ik wijd er straks een logje aan. Of morgen. Ik heb dat ook dat gevoel van nu 'mag' ik ook op die afdeling lopen. Laatst bij Ikea ook. Ging altijd met een grote boog om de babyafdeling heen, maar nu mocht ik er doorhéén lopen! Heel gek. Durfde niks aan te raken, maar heb wel al gekeken haha

  BeantwoordenVerwijderen