woensdag 16 december 2009

Ons hoerenjong

Ik ben niet in de wieg gelegd om kerstbomen op te tuigen (Optuigen. Alleen het woord al. Om nog maar te zwijgen van aftuigen). Het begon al met de boom die 2x omviel. We hebben een boom van 3,5m en daar slaan ze dan zo'n wankel kruisje onder van 20x20 cm. Nou moet u weten dat onze boom van een speciaal niet-uitvallend soort is en dat wij voor dat niet-uitvallen grof hebben betaald. Nou. Als er ooit iemand tegen u zegt dat uw kerstboom zijn naalden niet zal verliezen, geloof dit dan vooral niet. Zulke bomen bestaan niet. Weet ik na 2x de hele woonkamer naald-vrij te stofzuigen (ik hoor u denken: waarom stofzuigd ze niet nàdat de boom helemaal is opgetuigd, gewoon 1x. Yeah I know. Maar ik was toen nog in de naieve veronderstelling dat ik verder niks meer vies zou maken. What was I thinking?)

Nadat de boom ein-de-lijk bleef staan, ging ik sneeuw spuiten. Want dat staat zo gezellig. En op de muur misstaat het ook niet eigenlijk, want daar heb ik meteen ook even een dikke klodder opgespoten (als je meeleest: sorry schatje, ging per ongeluk. Is best leuk hoor. Echt. Smooi! )

De laatste 4 jaar had ik zilveren ballen. Vond ik best sjiek en mooi, zo'n zilveren boom. Maar nu we helemaal in black & white wonen, vond ik dat te saai. Dus moesten er rode ballen komen. Dat zou heel fris en fruitig staan in ons strakke huis en de boel een kleurrijke touch geven, had ik bedacht. Nou ben ik niet alleen niet goed in het kerstballen hangen, ik heb ook totaal geen inzicht in hoevéél ballen ik moet kopen. Vanochtend belde ik Husby even om te melden dat ik niet genoeg ballen had (ja dit soort dingen willen mannen graag weten ja, als ze op hun werk zitten). Ik moest er meer kopen en wel NU METEEN! Na nog een verwoede shoppartij kwam ik wederom met zakken vol ballen thuis en guess what: nu hangt mijn boom verdomme veel te vol!

En dan die verrekte lichtjes hè? Bloody hell. Wie dat ooit uitgevonden heeft! Als ze dan net helemaal mooi in de boom hangen, hangt je stekker helemaal aan de andere kant van waar het stopcontact is. Kun je weer opnieuw beginnen. En wie heeft ze verdomme vorig jaar zomaar opgefrommeld in een plastic zak gepleurd?! IK doe zulk soort dingen niet. Het had echt niet veel langer moeten duren of ik had alle lichtjes 1 voor 1 kapot getrapt.

Maar dat is allemaal nog niet zo erg hè? Nee das niet zo erg. Maar er is iets wat véél erger is. Ik durf het eigenlijk bijna niet te zeggen. Het is namelijk zo dat mijn boom er, na al mijn noeste arbeid van vandaag, er een beetje ehm....ordinair uitziet. Met al die rooie ballen en slingers. Ik vind hem (haar?) helemaal niet mooi en al zeker niet stijlvol. Het is een ordinaire slettenboom geworden! Een hoerenboom. We hebben gewoon een hoerenkerstboom in de woonkamer staan!

Check it out for yourself. Lachen mag.And so you know: ik ruim hem NIET op !!!

10 opmerkingen:

 1. Whahaha, wat een ordinair ding! Dat róód!

  Maak ik je hier blij mee? Nee he?

  Oké dan. Vooruit. Omdat ik in een goeie bui ben. Komt=ie:

  Wat een prachtige boom. Zo mooi versierd! En dat róód! Wauw! Zo stijlvol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm. Wij hadden vroeger ook rood. Thuis. Misschien dat ik het daarom niet zo ordi vind. En met dat snoer. Je moet altijd met het stekkereind beginnen. Kwam ik ook na 4 jaar achter. Tip voor volgend jaar ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je had vorig jaar zilver?? rood met zilver is wel heel erg mooi en niet ordinair, dus hang er wat zilver bij in dan heb je een mooie boom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poging 3 om te reageren. Niet omdat ik steeds in een lachstuip schiet en het dan mis gaat maar omdat er steeds echt iets mis gaat. Somewhere.
  Maar na 3 x hetzelfde verhaal typen is het niet leuk meer. dussssss
  1 mijn boom is op foto minder mooi dan in eggie, bij jouw vast ook
  2 eerst kerstverlichting aanzetten dan in de boom knallen
  3 zilver of goudaccenten kunnen misshcien nog iets doen of iets geks als vogels, vlinders, strikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ KK: ik lees alleen je laatste zin hoor! Ja mooie boom hè. Stijlvol ja. Dat is het goede woord.

  @ Nienuh: dat hàd ik gedaan!!! Ik had het stekkerding bij het stopcontact gehangen! Maar toen ik klaar was hing dat verrekte ding aan de andere kant. Zomaar. Ineens.
  Welkom hier trouwens!

  @ ?: dat kan ik nog eens proberen ja. Maar Husby vindt 'm wel mooi dus misschien laat ik hem wel zo.

  @ Mariëlle: toch niet een lachstuip om m'n boom zeker hè?!
  1. Ja. Vast.
  2. Hmm. Ok. Zalutonthouden.
  3. Vogels vlinders strikken?? Iiieeeehhh!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 3. snif, nu beledig je toch niet mijn vogeltjes he? En brooddeedg? En koekjes? En zuurstokken? ;o). Die lachstuip om jouw boom?? Ik zou niet durven, wel om hoe je het beschrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Mariëlle: ehm...denk het wel. Maar ik vind al die kitch in de boom echt blegh. Bijna nog erger dan rode ballen! Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja... mooi rood is niet lelijk zeggen ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Mariëlle: misschien kun je dat hart ook in de boom hangen? Past wel bij vogels, vlinders en strikken!

  @ Door: dus je vind hem mooi hè? Jaja geef maar toe!

  BeantwoordenVerwijderen