donderdag 17 december 2009

Een vredevolle Kerst

Cadeaus kopen is niet simpel. Daar moet je echt een paar nachtjes over slapen. Zeker als je het een béétje origineel wilt maken en iets wilt geven wat bij de ontvanger past. Een lekker geurtje of een stropdas kan iedereen kopen, maar iets echt leuks...niet gemakkelijk.

In Australië doen ze niet zo moeilijk. Ik las gisteren dit in de krant: "Ouderen in Australië kopen elkaar zelfmoordkits als kerstgeschenk. In het pakket zit een pil waarmee op een 'vredevolle manier' zelfmoord gepleegd kan worden."

Het is weer eens wat anders dan een paar sokken, niewaar? Maareh 'vredevol'?? Ik vraag mij af wat er vredevol is aan zelfmoord? En vredevol voor wie? Voor degene die eindelijk dood mag? Of voor de erfgenamen die gaan erven?

Maar goed. Over tot de orde van de dag. Wat geeft u aan uw geliefde met kerstmis? Ik weet het nog steeds niet. En mijn geliefde is dan ook nog eens jàrig met kerstmis. Dubbel feest zou je zeggen. Nou, ik kan u vertellen: jarig zijn op 25 december is de rotste dag van het jaar om jarig op te zijn. Er is niks open. Je kunt nergens gaan eten. Je kunt niks gaan doen want alles is dicht. Oh. Dat had ik al gezegd. Moet je nagaan hoe hoog me dat zit. Je kunt niet op vakantie want 'men' verwacht je thuis met de feestdagen (al trekken wij ons daarvan lekker niks aan en gaan fijn naar Malaga volgende week). En je krijgt dan ook nog eens maar 1 cadeau want "we hebben je kerstcadeau en je verjaarscadeau in 1 pakje gedaan". Yeah right. Cheapo's!

Vorig jaar gingen we snowboarden met Kerst. En was mijn Husby hondsberoerd. Ziek tot op het bot. Maar hij wou wel elke dag gaan boarden. Om vervolgens om 8 uur 's avonds al in bed te kruipen. Mijn liefje. Die nooit ziek is. Die normaalgesproken niet voor 1 uur 's nachts in bed kruipt. Ik had speciaal allerlei ingrediënten en mijn mixertje meegenomen om zijn chocoladetaart (die hij al 43 jaar krijgt, en elk jaar op het programma moet staan) te maken. Hij heeft er niet van gegeten. En de meegebrachte champagne heeft hij niet aangeraakt (was er wel lekker veel voor ons over!). Arme Husby.

Dus een gezonde kerst/verjaardag zou eigenlijk al cadeau genoeg zijn hè? Ja. Vind ik ook. Maar ik moet natuurlijk wel iets kopen. En intussen weet ik nog steeds niet wàt. Wat moet ik kopen menschen? Any tips?

4 opmerkingen:

 1. Een masterclass voor zijn eerstkomende wintersportreis? Iets voor in Malaga dat daarna ook babytechnisch nog pas komt, zoals een nieuwe camera of een lens/flitser voor de bestaande? Een afspraak bij een pretechobureau voor een 3D/4D echo? Wij hadden 'm met 17 weken en D. voelde zich toen voor het eerst echt 'papa' met zo'n tastbaar kindje in beeld, dat een meisje bleek te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die pretecho lijkt me te gek. En gaarne foto's daarna op het blog zodat ik al een beetje weet met wie misbaksel later vrinden kan worden, als, stel, etc.

  Veel plezier in Malaga!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeeehhhh, lekkerrrr, malaga *zwijmel zwijmel*
  Euhj ohja, kadotips. Vogels voor in de boom? ;o)
  Sorry kon het niet laten. Maak eens een grabbelton? Allemaal kleine onzin kado's en dan 1 echt mooi kado er in? Ring, armband, ketting? Vliegles? In roosendaal kan je soort van skydiven? (in een windtunnel). Parachutespringen? saunadag incl. massage?

  ohja, als je je opnieuw opgeeft voor de rss feed dan doet ie het wel weer hoor. Komt door een naamswijziging die ik gedaan had.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Vita: zelfs op vakantie lees je nog logjes, leuk! Zo'n 3D echo doet onze gyn elke keer bij een gewone echo ook. Anders had ik dat zeker gedaan, maar hoeft dus nu niet. Nieuwe lens hebben we net en camera is ook nog niet oud. Maar bedankt voor de tips!

  @ Louise: Op 30/12 krijg ik er weer eentje en die plaats ik hier, zodat misbaksel al een beetje kan kennismaken, ok? Which reminds me. Ik heb de 8 foto's van vorige keer nooit meer geplaatst! Zo effe doen.

  @ Mariëlle: Boomvogels?? Barf!!
  Skydiven enzo is allemaal wel leuk hè en daar zou hij ook helemaal voor in zijn (heeft hij al allemaal gedaan ook) maar ik vind dat zelf zo eng ;-)

  Een grabbelton. Hmm beetje kort dag. We vertrekken overmorgen en het moet mee naar Spanje. En we hebben alleen handbagage genomen bij Ryanair. Maar wel leuke tip.

  BeantwoordenVerwijderen