dinsdag 1 december 2009

Nog 1 dag, yay!!

Morgen 12 weken!

En hoewel ik natuurlijk héél blij ben dat ik de eerste 3 maanden goed ben doorgekomen (hoop ik toch. Please please please laat alles in orde zijn morgen), ben ik minstens zo blij dat ik morgen voor de aller- aller- allerlaatste keer die mottige Utrogestan moet gebruiken. Ever. Dan gooi ik dat doosje met een héle grote boog in de vuilnisbak. Met een schop erachteraan. Want men oh men wat heb ik die vieze ruftende dingen verafschuwd al die tijd.

Effe voor de leken onder ons en in leken-taal: Utrogestan is een progesteronpreparaat in de vorm van bolletjes die je vaginaal moet opsteken en waarvan de helft terugloopt in je onderbroek. Lekker. En het meurt. Ik heb dat tig keer 2 weken gebruikt tijdens onze pogingen, maar als je zwanger bent moet je dat de eerste 3 maanden gebruiken. Blegh).

Morgen ook voor het laatst Progynova (zit Estradiol in, o.a. voor een mooi baarmoederslijmvlies) en Foliumzuur.

Dus vanaf morgen ben ik helemaal medicijnvrij!
Hoera hoera hoera !!!

En nou morgenavond (om 10 uur pas!!) een hele mooie echo en een dunne nekplooi graag. Dank u.

8 opmerkingen:

 1. Gatver, 3 maanden lang?? Bij ons hoeft dat niet. Als ik ooit nog eens zwanger mag worden, dan hoef ik dat maar tm de test te gebruiken. Pff, iedereen doet t ook weer anders.

  En dat foliumzuur kan ik ook niet meer zien na 4 jaar. Maar ja, je vergeeft je zelf het nooit als het dan toch fout gaat.

  Geniet morgen met je echo, dat je je kindje weer kan zien! Hopelijk is alles goed.

  Liefs, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja foliumzuur (nuja multivitaminen voor de vrouw die zwanger wil worden) heb ik ook aan de wilgen gehangen. Maar had ik laatst niet gehoord dat ze tegenwoordig nog zien dat je foliumzuur nog langer doorslikt?
  Veel plezier morgen! Ik duim voor een schitterend mooi dun nekplooitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey

  Jij moet die vieze bolletjes inderdaad wel heel lang gebruiken! Ik moest die tot aan de eerste echo nemen en dan mocht ik er gewoon mee stoppen!

  Veel succes met de echo vanavond (wat werkt jouw gyn tot laat trouwens)!!

  Ik ben niet meer misselijk, da's gelukkig voorbij! Alleen uitzonderlijk nog eens..

  Ik ben heel benieuwd naar het geslacht van ons kindje en van mij mag de hele wereld het dan weten maar Guy wil dat het een verrassing blijft voor de rest.. Maar op mijn blog mag ik het misschien wel zeggen, da's toch nog anders he!

  Willen jullie het trouwens weten?
  Liefs en succes!
  Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Foliumzuur heb ik de hele zwangerschap geslikt bij Olief. Werd aangeraden. En nu moet ik even diep nadenken, ik nam, eh. Omnabionta? Is een soort multivit voor tijdens de zwangerschap, inclusief foliumzuur. Van andere soorten werd ik misselijk, maar van die niet. Aanrader dus, haha.

  En vanavond heb je dan dus de 12 weken echo. Spannend! nekplooi enzo! Succes hè!!! Is ook een leuke hoor, want je ziet dan ineens een heel kindje gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb vanavond het laatste progestan bolletje. Heb een afbouwschema gebruikt van een weblog meid die nu 27 weken zwanger is, dus heb ze iets langer gebruikt dan 12 weken, maar ben heel blij vanavond als ik daarvan af ben. Yippie!!! Ik moet wel nog 1 capsule gravitamon multivitamine voor zwangere vrouwen en 2 capsules visolie innemen per dag. De multivitamine voor foliumzuur en vitmines vooral vitamine D en de visolie voor de hersentjes en zenuwstelsel van de kleine. Maar iedereen doet het anders dat is waar. Heel veel succes met je 12 weken echo en ik hoop dat alles goed is, maar zolang je geen bloedverlies en krampen hebt gehad ga ik ervan uit dat je een heel mooi beebje te zien krijgt. Veel plezier en geniet ervan, want de volgende echo zal pas bij 20 weken zijn (tenminste bij ons het geval). Groetjes Esje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Janneke: Oh dat is gek! Heb ik hier nog nooit gehoord dat mensen het maar t/m de 1e echo moesten nemen. Maar idd het gaat overal weer net iets anders. Ik nam foliumzuur trouwens steeds maar vanaf het begin van een poging hoor, niet al 4 jaar lang!

  @ Mariëlle: zie mijn volgende logje!

  @ Mariëlle: ik mocht met alle medicijnen stoppen gisteren, dus ook met de foliumzuur! Alle waarden stonden goed, dus ik moet ook geen extra vitaminen nemen.

  @ Elke: gelukkig ben je niet meer misselijk! Dan kun je weer wat meer gaan bloggen nu ;-)
  Tuurlijk mag jij het geslacht op je blog zetten!! Ben benieuwd! Wij willen het ook weten (husby eerst niet, maar heb hem overgehaald) maar we gaan het niet vertellen.

  @ Astrid: ik moest geen multivitaminen meer nemen van gyn. Maar het is inderdaad bij iedereen weer anders hè?! In welk zkh ben jij bevallen trouwens?

  @ Esje: onze volgende echo is al over een maand, bij 16 weken dus! De eerste 3 maanden kreeg ik om de 2 weken een echo en nu wordt dat elke maand. Op het laatst wordt dat weer wel wat meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Mariëlle: zie mijn volgende logje!

  BeantwoordenVerwijderen