donderdag 10 december 2009

Beebje liet ons schrikken!

Wij zijn ons dinsdagmiddag lichtelijk te pletter geschrokken. Het scheelde niet veel of ik had een hartverzakking gehad. Ik kreeg namelijk, helemaal uit het niets, zittend op mijn stoel op het werk, dus ik deed niks geks, een bloeding! Niet veel, maar genoeg om zoveel te shaken dat ik het nummer van de gyn bijna niet kon bellen. Gyn werkte niet dinsdag. Fuck. In blinde paniek heb ik dan maar naar mijn oude fertiliteitsarts gebeld, waar ik mijn eerste 4 pogingen gedaan heb. "Kent u mij nog? Ja? Ok, dit is er aan de hand en ik wil NU komen. Huil huil (ja dat hielp, dus sue me)". Bovendien ben ik in zijn straat gaan wonen, dus zijn we buren en vond ik dat hij maar een buren- cq vriendendienst moest doen. Wel eentje van 55 Euri, maar ok, dat had ik graag over voor wat geruststelling. Want alles was dus gewoon ok. Waar die bloeding dan vandaan kwam? Dat weet niemand. Misschien was het een gesprongen bloedvaatje, of een klein stukje van de rand van de placenta, maar meer niet. Niets ernstigs dus en ik heb beebje nog eens zien zwaaien. Maar mèn, dit was echt niet goed voor mijn hart en mijn algehele gemoedsrust zeg. Was er gisteren nog steeds niet goed van en durfde me bijna niet te bewegen heel de dag (vandaar geen logje). Maar buiten een week seks-verbod en "doe het rustig aan" mag ik alles doen.

Oh, en ik zou zweren dat ik vanmorgen onze P.ebbles in de tuin zag staan! Ok, er zat nog wat prut in mijn ogen, maar het leek echt ons beestje! Toen ik hem riep bleef hij eerst even staan, maar toen ik de deur opendeed liep hij weg. En het was een P.ebbles-loopje.

8 opmerkingen:

 1. Oh my. Wat moeten jullie zijn geschrokken! Denk je uit de gevaarlijke periode te zijn...

  Pfiew. Voorlopig maar even heel rustig aan doen!

  (Had je mijn mailtje nog ontvangen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OMG!!!!!!!!! Vreselijk om mee te maken. IK ken het gevoel. Heb het ook gehad maar was toen wel verder in de zwangerschap (ik vraag me nu spontaan af wat ik daar mee wil zeggen, maargoed ....). Killing is het. Je durft niets meer!! Dus ik wil graag zeggen, laat je niet gek maken. Zal inderdaad heel onschuldig zijn. Maarja ...... dat zijn maar woorden. Sterkte!

  Ennnehhhh wat goed zeg. Dat moet wel pebbles zijn! Lekker eten zetten op dat plekje waar je haar gezien hebt! En na een paar dagen steeds een stukkie dichter bij huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ojeetje dat is idd schrikken zeg!
  Ik heb ook een bloedingkje gehad tijdens mijn zwangerschap, wat ook weer ophield. Het was bij mij waarschijnlijk een adertje in de baarmoedermond wat gesprongen was.. ( had jij ook niet bloedverlies toen je in je wachtweken zat?, misschien is dat het nu ook wel?!)

  Hopelijk blijven verdere bloedingen je bespaart. Enne gewoon rustig aan doen hoor!

  In Nederland zijn ze trouwens al begonnen met de kortingen bij veel winkels. Wel nog maar 20/30% dus niet echt schokkend ofzo maar toch leuk, oja ik bedenk me net "doe het rustig aan" is misschien dan toch niet zo een goed idee om heel de dag rond te gaan lopen om op koopjes te gaan jagen, haha.

  Pebbels ben je die kwijt, is dat je poes?
  Wat sneu maar misschien was ie het wel en komt ie nog wel een keertje aanlopen, misschien wat voer neerzetten ofzo?

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb afgelopen weekend een bloedinkje gehad,maar bij mij was het bruin, dus schrok wel maar niet zo hevig. Vanmorgen controle gehad en ook bij ons was alles oké met de kleine. Dit komt vaker voor bij zo'n 5-10% van de zwangerschappen. En ook bij mij lijkt het te wijten aan een gespronge adertje in de baarmoederhals (waarschijnlijk door teveel druk door hoesten, niesten, lachen). Maar gelukkig kunnen we beiden weer rustig ademhalen! Spanningen zijn ook niet goed voor de kleine. Maar ja makkelijker gezegd dan gedaan. Ook ik werd even teruggezet in mijn vertrouwen. Maar komt nu weer langzaam terug.
  Groetjes Esje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ KK: Nou. Hoop ik echt niet meer mee te maken want is héél eng.

  Heb je mailtje ontvangen hoor, maar ben een beetje sloom, qua mails beantwoorden. Maar bedankt hè!

  @ Mariëlle: jij ook? Schijnt meer voor te komen ja, en hoeft dus niks engs te betekenen, maar toch...

  @ Sandra: had idd bloedverlies tijdens de ww, maar dat was een innestelingsbloeding. Nu was het onverklaarbaar!

  Oh! In NL al koopjes! Dat biedt perspectieven! ;-)

  Pebbles is de poes ja (heb hier weleens een fotootje geplaatst van hem) en hij is sinds een maand foetsie....en ik dacht hem gezien te hebben gisteren. Maar gisteravond en vanmorgen niks meer...Het voer staat voor hem klaar hoor!

  @ Esje: jij ook al! Maar jij bent niet meteen naar de gyn gerend begrijp ik? Ik dacht dat jij pas weer op 20wkn een echo had?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OOOO das niet fijn nee. Heb het bij MIster T. in week 10 gehad, bij mij bleek het een blaasontsteking te zijn. Pff... rustigaanrustigaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig is alles goed! Ik ga nu voor een leeftijdsverschil van een paar maanden, kunnen we toch nog langs het zwembad zitten. Laat je man de drankjes maar inschenken. Bij voorkeur gekleed, want ik heb het niet zo op de speedo.

  En dat moet toch Pebbles wel wezen? Die bij de buren lekkerder eten krijgt dan bij jullie, en dus voor straf nog even wegblijft. Maar voor de kerst hopelijk weer terug is. Omdat dat wel zo gezellig zal zijn. De tip van Marielle zal toch wel helpen dunkt me. En beter eten dan de buren hebben. Kattenliefde gaat toch voornamelijk door de maag, vermoed ik.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Joeltje: Oei. Blaasontsteking. Maar dan moet je ook heel veel plassen hè? Heb ik dan weer niet.

  @ Louise: jajaja!!! Een maand of 3 verschil zou super zijn! Kunnen ze nog samen zwemmen. Man doet de catering. Dressed.

  Kweetutniet. De buurkat ziet er ongeveer hetzelfde uit maar is donkerder. Maar ik zou echt zweren dat het onze Pebbie was. Heb al bakjes vol (lekker!!) eten neergezet, en elke dag is het leeg. Maar wie het opeet? I dunno...Heb hem na die ene keer nooit meer gezien. Snik.

  BeantwoordenVerwijderen