donderdag 13 mei 2010

Als een hond van zijn stront...


En toen had ik plotsklaps zwangerschapsvergiftiging. Zomaar. Ineens.

Nou ja, ineens, er waren wel wat verontrustende voortekenen, zoals de 6 kilo die ik ineens aangekomen was in 2 weken tijd, en al dat vocht dat maar in mijn lijf bleef zitten. Maar zolang mijn bloeddruk ok was, was er niks aan de hand. En die was altijd meer dan perfect. Tot afgelopen dinsdag. Naar aanleiding van die 6 kg ging ik op controle bij de vroedvrouw in het ziekenhuis en toen was mijn bloeddruk ineens skyhigh. En van mijn dikke vochtpootjes was ze ook al niet gecharmeerd. Hmm. Gek. Ik vond ze juist zo sexy. Half uurtje aan de monitor gehangen en mijn bloeddruk daalde wel iets maar bleef hoog. Ik heb ook een paar keer een voorwee gehad, zagen we op de scan, maar daar heb ik zelf niks van gevoeld. Hoe gek is dat?!

Ik mocht dinsdag niet meer terug gaan werken en moest veeeel rusten (en dat is moeeeeeeeilijk! Want ik voel me dus nog steeds kiplekker). En ik moet bloeddrukverlagende pillen slikken. Gisteravond gingen we naar de gynaecoloog om de bloeduitslagen te bespreken. Gelukkig is het (nu nog) maar een lichte zwangerschapsvergiftiging en is met mijn lever en nieren nog alles ok, maar zwangerschapsvergiftiging stopt alleen als je bevalt, en het wordt bijna altijd erger. Ik moet dus goed letten op signalen als hoofdpijn, sterretjes zien, misselijkheid e.d. en dan meteen naar de spoed gaan en waarschijnlijk wordt dan de bevalling ingeleid.

Van de gynaecoloog mag ik helemaal niet meer gaan werken tot de bevalling en dat is heel raar. Ik loop daar weg als een hond van zijn stront! Pats, boem, thuisblijven. Zo voelt het toch. Heb niet eens de kans gehad om dingen over te dragen. Daarom ga ik morgen nog wel even werken om de belangrijkste zaken door te geven en om een afscheidstaartje te trakteren.

We gaan voor nog minimaal 1 weekje erbij (dan ben ik 36 weken) zodat onze Jefke Cherry Blossom niet meer in de couveuse hoeft. En wie weet verbaas ik iedereen en kunnen we het wel nog 3 weken rekken. Maar de 40 weken zullen we heel waarschijnlijk niet halen. Als alles goed blijft gaan, zal ik denk ik op 38 weken ingeleid worden. En das maar goed ook, want we zijn er toch flink van geschrokken. Als je, zoals ik gedaan heb natuurlijk, Googled op wat er allemaal kan gebeuren bij zwangerschapsvergiftiging, nou, daar word je niet echt vrolijk van zeg maar....

Maar alles hangt af van hoe het de komende dagen en weken gaat.

En zo zal ik toch heel waarschijnlijk de eerste logster zijn die een juni (of zelfs nog mei!!) baby werpt! Klein Kikkertje, Astrid, Cisca, Nienuh, Esje (ben ik nog iemand vergeten??) ik steek jullie voorbij!

En nu moet ik als een gek die laatste babydingen nog even gaan klaarmaken!!

22 opmerkingen:

 1. Gelukkig is het wel ruim op tijd ontdekt en gaat het vast nog lukken om die beeb nog een weekje in de buik te houden. Hopelijk nog langer, zodat het kindje ook tijd krijgt om te wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Najaa meis wat maak jij me nou?! Doe je wel rustig? Wat nou werken, jijzelf en je kindje zijn veel belangrijker! Geloof me, dat werk komt écht wel af.

  Bahbah wat een schrik. Take it easy, heel easy!! (mijn moeder heeft bij mij HELPP gehad en believe me, dat wil je niet meemaken: tis nu 30 jaar geleden en die weet er nog àlles van).

  RUSTIGAANETTEPET!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heee ettepetje, meiske.......ga als de bliksem goed voor jezelf en je beebje zorgen. Ik ga duimen dat je iedereen versteld doet staan en je beebje gewoon nog een heel tijdje bij je blijft....Ik denk aan je meid

  liefs bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhhh... Edje!! En nu luisteren naar die wijze mensen, rust nemen. Pootjes omhoog, boekje in de hand en je laten verzorgen door hubby. Echt doen hè. Anders bel ik je buurman...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He getverdikkies meis. Baal baal baal. Ik was er al bang voor, maarja, daar schiet jij niks mee op! Wel balen. Nou win ik de pool niet ;o).
  Maar je bent een wilskrachtige dame dus wie weet hoe lang je het weet te rekken.
  Sterkte met rustig aan doen. Denk aan je kleine, meis. Daar doe je het nu voor!
  Chil chil chil! Kheb er hier 1 in huis sinds kort die dat heul goed kan. Dus als je les wilt van haar ..... mail me ;o).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Effe schrikken zeg. Wat maak je me nou. Nu is het echt tijd voor rust. Meid heel veel succes met alles en hopenlijk mag je je kindje nog even bij je houden, lekker warm in je buik, klaarstomen voor de grote wereld.
  Groetjes Esje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Lottebees: dat hoop ik ook!!

  @ Joeltje: ja, ik hou de spanning erin hè? ;-)
  HELLP is natuurlijk nog wel ietskes erger dan wat ik heb. Maar ik hou me koest hoor!

  @ Bloemetje: als de bliksem ja! Ben echt wel een gehoorzaam meisje nu hoor. Er staat veel teveel moois op het spel...

  @ Annejet: Mot de buurman niet hebben hier ;-)

  @ Marielle: hoezo was jij hier al bang voor?
  Ik heb het gezien ja, van je logé ;-)

  @ Esje: ik hoop echt op nog een paar weekjes buiktijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joh. Doe jij effe gek.
  Zwangerschapsvergiftiging ... en dan ook nog gaan werken.
  Ik snap dat wel, dat je het toch een beetje goed overgedragen wilt hebben. Maar je moet wel echt aan jullie zelluf denken hoor.
  Dus maar heeeeeeel even naar het werk en dan meteen weer naar huis en rust rust rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik schrok ook toen ik je log las, ook al was het al even door mijn hoofd gegaan. Dat het zou kunnen bedoel ik. En inderdaad zoals gezegd, doe het rustig aan. HELLP is niet niks. Warm houden tot 36 weken is al heel mooi!! Ik ga voor je duimen!! En het wordt spannend, want wanneer zal hij komen?

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Edje, door je vochtophoping had ik zo'n vermoeden. Mijn moeder heeft vroeger zwangerschapsvergiftiging gehad. En ze was er van overtuigd dat ik het ook zou krijgen. Ik werd dood gegooid met haar verhalen over hoe het begon etc. Zodat ik allert zou zijn.
  Ja mijn nichtje. Pfffff. Nou die is duidelijk niet gewend om actief te zijn dan wel iets te doen in huis. Chillen kan ze. Hangen, liggen, hangen en oh, soms zitten dat kan ze wel goed. Kennelijk gaat ze alleen rennen als ze politie ziet. :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje das dan wel even schrikken zeg! Wel goed dat ze je goed in de gaten houden. En eerder je kleintje is ook alleen maar leuk toch? (oke alles moet natuurlijk wel goed zijn met de kleine, maar daar gaan we gewoon vanuit!)
  Sterkte met het rustig aan doen, en als alles toch ineens snel gaat ook sterkte met je bevalling!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pffff doucement dus vanaf nu!!
  Ik had ook zoveel vocht en een veel te hoge bloeddruk opeens op het eind. Moest om de dag terugkomen, pfff. Maar gelukkig geen zw vergiftiging! Spannende tijden mop!

  Heb je mail gehad, we plannen gauw een date!
  Anders wordt het opeens kraamvisite ;-)

  X Naat

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haal me maar in, als je maar gezond blijft!! Ik weet je te vinden hè, in het StV! Moet toch elke week naar de kiné, zelfde verdieping. :)

  En dat overdragen, ZO herkenbaar. Ik ben net zo erg als jij, blijf maar doorgaan. Hoop dat het je toch lukt om het los te laten en goed op jezelf te letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou jaaa! Di's niet de bedoeling hé! Ga jij eens heel gauw pootjes omhoog doen, theeleuten en rustig aan doen! Overdragen kan ook vanaf de bank, is mijn ervaring.

  En als je nou normaal eerder bevalt: prima hoor. Alles voor het kind. Álles!

  Hou je taai!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed luisteren hoor meid en lekker rusten! Ik had hier al schrik voor, toen ik je voetjes zag... Installeer je in de zetel binnen (of wie weet, morgen al buiten!?) en laat je maar even verwennen. Alles voor die kleine pruts!

  Wij duimen hier dat je de 38 weken mag halen! Geniet nog maar even!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oei, het wordt spannend dus vanaf nu voor jullie.. Probeer je toch nog maar wat goed rustig te houden! 37 weken zou al goed zijn he, vanaf dan doen ze ook al een geplande keizersnee!

  Succes met de laatste loodjes en zorg goed voor jezelf en je kleintje!!

  Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Linda: heb naar je geluisterd hoor. Werk overgedragen, taartje gegeten en meteen terug naar huis en het nest in!

  @ Myrthe: of ZIJ ;-) En het is nog geen HELLP gelukkig hoor!

  @ Marielle: succes hè met je nichtje!

  @ Sandra: thanks meis. Eerder geboren worden is geen ramp nee. Ben toch al bijna 36 wkn nu dus hoeft hij/zij ook niet meer in de couveuse. En dan nog. Das ook geen drama.

  @ Naat: Ik doe heel rustig hoor! Ik slaap 's middags netjes 2 uurtjes en voor de rest teek ik het ook iesie.

  @ Astrid: Hey dat zou ik wel heel leuk vinden als je op bezoek komt in het St V! Of ik bij jou natuurlijk, want je kunt nog altijd eerst zijn!

  @ KK: overdragen is gebeurd en voor de rest keutel ik wat in en om het huis. Ben een braaf meisje nu hoor!

  @ Liesje: ik doe heel rustig hoor! En voel me ook nog steeds ok, dus komt goed!

  @ Elke: Was de KS bij jou ook op 37 weken? Ben trouwens ook niet bang voor het te vroeg geboren worden hoor want zoveel te vroeg is het nou ook niet meer, maar wel voor alle andere dingen. Zuurstoftekort enzo...brrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel goed Ed, lekker luieren en slapen en heul rustig doen. Prima!

  En als het nou toch al komt, tja, dan is er geen man overboord. En je zou het van ons allemaal winnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Edje, hoe gaat het nu met je?
  (goh, wat kan ik toch fantastisch rijmen...)

  wanneer mag je weer naar de gyn?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Edje, goed zo meid. Je shined!
  En da's goed. Heel goed!!
  Kalm an, dan breekt het lijntje niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Snap je dan niet dat je nu wel dagelijkse meldplicht hebt op dit log???? HOE IS HET NU MET ETTEPET EN BABY?!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ah gets! Nee zeg, doe je wel een beetje rustig aan? Sterkte hoor!
  En oja, Joeltje heeft gelijk! Wel graag ons op de hoogte houden hè?

  BeantwoordenVerwijderen