maandag 17 mei 2010

Meldplicht

Oh nee dat had ik niet door Joeltje ;-)

HIERBIJ MELD IK ME !!

Maar alles gaat nog helemaal lekker in huize Ettepet hoor. De lady of tha house slaapt er een partij op los en voor de rest keutelt ze een beetje rond. Maar veel belangrijker: tha beeb doet het ook nog hartstikke goed!

We hebben wel al op de spoed gezeten om half 2 's nachts omdat ik helemaal freakte.
Ik ging vrijdag om 11 uur naar bed en normaalgesproken begint ons Jefke C.B. dan pas goed te trappelen. Overdag voel ik 'm weinig. Maar nu deed hij dus niks. NIKS!!! Ik heb een tijdje in bed zitten voelen aan mijn buik en werd intussen steeds stressier. IK VOELDE NIKS. Toen begon ik als een zot mijn buik te kneden en te porren en nog steeds niks. Uit bed. Man zoeken. Die zat nog op de bank en het bleek al 1 uur 's nachts te zijn. Ik had onze beeb dus al 2 uur niet gevoeld!

Naar de spoed gereden en een half uur aan de monitor gehangen. Gelukkig zat het allemaal tussen mijn oren en lag ons beebke gewoon te slapen maar My God wat heb ik een doodsangsten uitgestaan! Dat was niet grappig Jefke!!

Intussen heb ik een bloeddrukmeter geleend en meet ik 2x per dag mijn bloeddruk (die is bijna altijd prima nu!). Dat zorgt ook al voor wat meer rust. En ja, rust dus inderdaad. Ik slaap wat af. Ben ook wel heel moe trouwens, maar ik denk dat dat meer te maken heeft met het 'op het eindje lopen' dan met de zwangerschapsvergiftiging. Vorige week ging ik nog even een luiertas kopen en onderweg had ik me toch een slaap! Op het parkeerterrein deed ik heel effies mijn ogen dicht en werd pas een half uur later wakker. Hoe genant is dat?! Heb gewoon zitten maffen op een parkeerterrein!

Maar voor de rest dus alles onder controle!

Tot morgen dan maar hè?! Morgenmiddag hebben we weer een date met de monitor en daarna met de gyn. En 's avonds moeten we naar het borstvoedingsklasje. Waarom Man daarbij moet zijn is me een raadsel, maar dat horen we morgen dan wel!

16 opmerkingen:

 1. Gelukkig. Verdorie, jij hebt vast ook zo'n log waar ik nog iets moest doen nadat ik mijn reaktie wil plaatsen? Want ben mijn reaktie op je vorige log kwijt.

  Ook mijn toestemming om als eerste een gezond kindje in de je armen te hebben heb je!

  Ik deed dit weekend bijna met je mee, in de zin dat ik al met het lijstje van de verloskundige in mijn hand stond. Maar kennelijk gewoon iets verkeerd gegeten, buikkramp in plaats van wee ;).

  Take it easy! En houd beeb nog even binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat een stress. Niet fijn. Nu maar rustig nog even genieten van de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje jullie zullen geschrokken zijn... gelukkig is de kleine ok!
  Het eind is in zicht meid... spannend hoor ben ook reuze benieuwd hoe alles je straks zal vergaan en natuurlijk of het een boy or girl gaat zijn want dat weten we hier nog steeds niet...

  Hopelijk is alles morgen weer oke enne idd ook geen idee wat je man bij een borstvoedingsklasje moet doen!?! Ga ik hele rare dingen bij denken...

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat herken ik. Alleen zat ik op een wat aanvaardbaarder tijdstip in het zkhs. Om 20.00 u. Dat zijn echt schrik momenten he.
  Haha, zitten maffen op een parkeerplaats!
  Volgens mij is het maar goed dat je niet meer werkt!
  Lekker chillen en shinen meid! (ja ik probeer met mijn tijd mee te gaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap helemaal dat je door het lint ging, zou ik ook hebben! Rust maar lekker uit verder en slaap heerlijk nu het nog kan!

  Wat je man in het borstvoedingsklasje moet doen: geen idee?! Daar vertel je maar meer over morgen... (ik ga morgen alléén naar de lactatiekundige, lijkt mij normaal, ze hebben mij niet gezegd dat grote vent mee moest komen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je maakt het wel spannend hier! Midden in de nacht op de SEH zitten. Bah, wat een schrik! Maar goed, wel fijn dat Jefke het nog prima naar z'n zin heeft. Slaap jij maar lekker. Vooral in bed. Want parkeerterreinen zijn toch een beetje vreemd hoor.

  Hou je taai!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank u voor het meewerken aan de meldplicht! Dagelijks wel aub hè?!

  En een borstvoedingsklasje waar een man bij moet, nou lieve schat, omdat steun van de wederhelft wel zo goed is bij bv. JIJ moet het doen, maar hij moet ook weten waarom hij jou moet steunen. Ik ging op bvcursus en moest met een pop aan de tiet. Vond ik heel gek. Later drie kwart jaar een baby aan de tiet vond ik heel normaal, heerlijk zelfs. Hoop het nu een jaar vol te houden, nu dus hopen dat dit exemplaar niet zo snel tanden krijgt en zo als deze wel al zo vroeg tanden heeft, niet wil bijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Nienuh: oei das ook schrikken! Jij moet beeb ook nog een tijdje warm bij je houden hoor!

  @ Door: doen we! Vind het wel jammer dat ik straks niet meer zwanger ben! I looooove being pregnant!

  @ Sandra: daar ben ik ook allemaal zo benieuwd naar! Loop over van nieuwsgierigheid naar ons kindje!!!

  @ Marielle: ik chill en shine me een ongeluk!

  @ Liesje: ik weet het je na vanavond te zeggen. En het gekke is dus dat de lactatieles bij ons echt een klasje is, in groep! En de pufles is dan weer individueel. Heel vreemd. Had het liever omgekeerd gehad...

  @ KK: ja das een bietje gek hè? En waarschijnlijk lag ik daar ook nog met open mond en een kwijltje op mijn kin....

  @ Joeltje: ai tandjes in je tiet is niet lekker.....denk ik dan hè. Ik wil ook wel een half jaar BV gaan geven, maar een jaar vind ik te lang. Maar wie weet hoe geweldig ik het vind en veeeeel langer doorga dan gepland!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He gets. Met een drup kwijl er ook nog bij. Bah. Wat zwanger zijn allemaal met je doet...

  En bijten in tieten: brrrr! Vooral die vlijmscherpe eerste tandjes. Die dan in één keer HAP doen. Auw!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pffff ben zooo blij dat alles goed gaat!
  En hup, mee die vent! Zonder zijn hulp en steun ben je echt nergens hoor!
  Mocht er wat zijn met de bv, je mag me ALTIJD bellen hè. Al is het midden in de nacht, ik meen het! Zo vaak gaat bv de mist in, puur door te weinig info, steun en verkeerde, achterhaalde ideeën en adviezen.
  Jaja, hier spreekt de bvmaffia, and 'proud of it!' ;-))
  Heb alle bv ellende uit het boekje ongeveer wel meegemaakt en lekker een jaar en 1 dag gegeven. Had nog wel langer willen geven, maar goed.
  Kus!

  Naat

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey waar blijft die update van gisteren? Offe is u inmiddels al mama? Spannend!!!!!!

  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, tsja, weet je. Ik ben gewoon razend nieuwsgierig!!! Wat moest manlief doen op de bv cursus????
  Ik vraag het me al af sinds gister en heb daar af en toe .... nouja .... tsja .... euhm ...... aparte beelden bij. ;o)
  Dus verlos me en blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mens, ik doe ff een weekje van alles en nog wat, lees ik dit.
  Doe maar lekker rustig aan, want dat is echt belangrijk nu!
  En ja, eerder dan mij ga je vast bevallen. In familie worden geen beebs minder dan tien dagen over tijd geboren. Dus ik vermoed dat ik ook deze keer niet bij de 'lucky ones' hoor die eerder mogen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hee waar blijft je blog?! Over het bezoek aan de gyn. Of heb je soms leuk babynieuws te melden? In dat geval wacht ik rustig af:)

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Volgens mij lig je of in het ziekenhuis of in het moederhuis (of je pc is stuk...)
  Spannend wanneer komt er weer een update!!!!

  BeantwoordenVerwijderen