donderdag 20 mei 2010

Terwijl u op een logje wacht, lig ik in de zon

Ja joh ik heb toch hélemaal geen tijd om te loggen!
Ik moet delegeren. En slapen. En vriendinnen ontvangen. Want die komen ineens allemaal langs en ze nemen mijn huishouden over. Hoe fijn is dat?! Ik mag niet eens koffie zetten. "Zeg maar waar alles staat en ik doe dat wel. Jij moet alleen maar mooi zitten zijn". Of nog zo'n heerlijke zin: "Heb je nog strijk? Doe ik wel even."

Ik hou het zo nog wel een tijdje uit hoor. Voel me nog steeds kiplekker en de babystuff is bijna allemaal gedaan. Ik slaap lekker een beetje uit, doe wat in en om tha house en kruip 's middags op mijn tuinstoel. In het zonnetje. En ik word me toch een partij bruin! Van nature ben ik een melkfles (witte melk dus hè, geen chocomel) maar nu met al die raging hormones bruin ik ineens supersnel. Life's not so bad!

De gyn was wel een beetje boos dinsdag omdat mijn bloeddruk weer een stuk te hoog was. Ik moest meer rusten. Ook mijn liefste was daarna boos omdat ik beter naar de doc moest luisteren. Mocht ik al niet veel uitvreten, nu mag ik zo goed als niks meer doen als meneer thuis is. En als hij niet thuis is trouwens ook niet.
En dus lummel ik maar een beetje aan. Koffietje drinken, boekje lezen, slaapje doen, beetje knutselen, beetje hangen, beetje bellen, dat soort dingen.
Als alles goed blijft gaan, gaan ze de bevalling dus op 38 weken inleiden. Maar of dat precies op 2 juni is, weten we nog niet. Man hoopt op 4 juni, want hij heeft op 2 en 3 juni een aantal belangrijke vergaderingen. WTF?!?! Mannen.....

Dat borstvoedingsklasje waar iedereen zo nieuwsgierig naar is, was echt wel een giller. Eerst had mevrouw de vroedvrouw de sleutel van het lokaaltje niet bij. Toen we eenmaal in het lokaal waren, moesten we verkassen want het was de verkeerde zaal. Toen wist ze niet hoe de beamer werkte en daarna kende ze het password niet.
Uiteindelijk hebben we het dus zonder beamer moeten doen en heeft ze haar verhaaltje zo verteld. Op zich wel een leerzaam verhaaltje maar de mannen hadden er echt weinig aan. En mijn mannetje heeft het natuurlijk ook allemaal al 2x gezien bij zijn kids, dus hij zat er weinig te doen. Ik ben wel blij dat ik geweest ben, maar ik zal toch nog wat les moeten hebben met een echte tiet en baby in plaats van een kussen met een tepel op en een pop.

Nee, dan onze laatste zwangerschapsyogales (Scrabble!). Die was leuk! Het was de massageles. Heeeeeeeeeeerlijk! En de mannen maar werken. Nou waren er een heleboel houdingen bij waarin de aanstaande moeders in kniezit (is dat een woord?) moesten gaan zitten en dat kan ik sowieso niet meer met al dat vocht. Mijn benen staan zo ontzettend strak gespannen dat ik amper door mijn benen in hurkzit kan gaan. Dus dat was niet echt ontspannend pour moi. Maar ik weet zeker dat Man wel heel goed mijn rug kan masseren voor 18 3 uur en dat ik dat dan ook heel lekker ga vinden. En ontspannend. Gedeelde smart is halve smart niewaar? Ik pijn, hij pijn.

Nou dag dan hè! Tot morgen misschien wel. Of overmorgen. Of tot na de bevalling.

13 opmerkingen:

 1. Ha, 2 juni is een mooie dag! Da's onze trouwdatum! En dan moet manlief maar even vrij regelen. Kom zeg.

  En verder: ga jij eens heel rap je aan doc's voorschriften houden. Nog maar heel even, en jij bent dan gewoon de allereerste met een fris baby'tje op je buik. Jalours!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik wist het wel. Bietje nutteloos voor ut manneke. Nou ik las dat Naat al van de bv maffia is en ikke ook wel eigenlijk, dus als je tzt met vragen zit, stel ze gerust op je blog!
  Doe jij maar heerlijk relaxen in de zon en laat je lekker verwennen! En oppassen voor het zgn gezichtsmasker hej. Isse nie charmant hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe maar lekker rustig aan en geniet van het zonnetje (met een dikke laag zonnecrème) Met je blote borsten in de zon zou goed zijn om je tepels alvast wat te laten 'harden', maar dan liefst niet als je glurende buren hebt natuurlijk... (of bezoek)

  Ik wil wel nog een logje lezen vóór je bevalt hé, want 2, 3 of 4 juni, da's toch nog even hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohw wat vliegt de tijd zeg... gelukkig heb je veel hulp met/aan je vriendinnen, heerlijk ontspannen en het mooie weer begint nu:-) en dna straks een lief babytje...lucky you :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt in elk geval de beste tijd van het jaar gekozen om een baby te nemen :)

  Enne, meld je je tzt op tijd (of nu dus!) op het fertiforum bv topic? Kom bij da club voordat er mensen aan je hoofd zeuren over te weinig voeding, doorslapen, schema's. Had nooit gedacht dat ik dit ongevraagd advies na 19 mnd zou geven: ik dacht echt dat bv voor de eerste weken was. Ben jaloers dat je over een paar weken zo'n heerlijk prulletje mag voeden - spekdijtjes by ettepet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je man wil dat je bloeddruk omlaag gooit moet hij je maar veel masseren! Dat helpt daar namelijk voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohja, het aaien van een dier schijnt bloeddruk verlagend te werken. Dus hup, laat manlief maar gauw een poesje voor je halen!!
  Alhoewel ..... een kitten kan ook wel weer de bloeddruk omhoog gooien, met al dat kattenkwaad wat ze uithalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje je houd het wel spannend hoor!!!!
  Nou ben benieuwd wanneer de volgende blog komt... en of ie dan al geboren gaat zijn...
  Toi toi toi met de laatste loodjes en misschien wel bevalling!!
  Liefs Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ettepet.....meissie.....wat gaat de tijd hard he....over een dikke 2 weken mag je je beeb in je armen sluiten...

  ik vind dat je je te pletter moet genieten van de rust, het zonnetje, hulpvaardige vriendinnen en alles wat zich zo mooi aandient.

  En als we je pas echt weer NA de bevalling lezen....dan wens ik je alvast veel succes met de laatste loodjes en de bevalling

  liefs, bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh zou er al iets gaande zijn?? Ik hoop dat je of lekker geniet in de zon of dat je een lief beebje in je armen hebt!

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gewoon nog even lekker genieten van de rust in huis...over een jaar snak je ernaar! rustig aan doen en je lekker laten verwennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Denk dat ik er morgenochtend om half negen ben mevr Ettepet! Moet de zwabber, de zeemlap en het boenwas mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Precies wat ik ook doe: delegeren en in de zon zitten. Wel flink smeren hè, anders heb je dalijk zo'n supercharmant zwangerschapsmasker en dat ZIET NIET UIT. Dus ik smeer ook braaf met 30+.

  En bv tips: er zijn er genoeg hierboven die je kunnen voorzien, daar kan ik ook nog wel bij haha.
  Geniet en take care!

  BeantwoordenVerwijderen