woensdag 29 januari 2014

Een bedanktasje

Weet u nog dat ik dit recykleerde een paar maanden geleden? En dat ik toen dat kraagje kreeg van Debora? Helemaal gratis ende voor niks. Lief. En weet u wanneer ik haar daar pas voor bedankte? Vandaag! Shame on me ja. Naja, ik had haar natuurlijk wel mondeling bedankt toen ik het kreeg hè, zo onbeschoft ben ik nou ook weer niet, maar vandaag ging ik toch bij haar langs om nog een paar dozen af te geven, net op tijd voordat ze naar Togo vertrekken, en dus nam ik een kraag-bedankje mee.

En echt hè, ik heb daar wakker van gelegen. Want wat moet je nou aan iemand geven die zelf veel mooiere stofjes heeft dan ik (en ook veeeeeel meer), meer knopen, meer ritsen en meer andere fournituren dan ik in heel mijn leven zal hebben? En vooral ook al zoveel mooiere dingen gemaakt heeft dan ik. Moeilijk. Maar het moest wel iets zelfgemaakt of naaigerelateerd zijn vond ik, dus met een doos Merci'kes kwam ik er niet vanaf. 

Na lang nadenken bedacht ik me dat ze volgens mij nog nooit een Menina had gemaakt. Dus dat werd het! Niet voor haarzelf maar voor de kleine meisjes in haar gezinnetje. Ik weet uit ervaring dat kleine meisjes nooit genoeg tasjes hebben om allerlei schatten in te bewaren, dus hopelijk valt deze in de smaak. En het moest natuurlijk in een Petit Panneke, want dat ziet ze graag. 


Gevoerd met een oranje katoentje waar ik ook de paspel mee maakte. Aan de binnenkant streek ik Decovil light maar daar was het nog niet stevig genoeg mee, dus legde ik er ook nog een strook héle stugge dikke Vlieseline uit de Veritas in (bodem en zijkanten) wat ik ooit kocht om tassen mee te verstevigen maar dat echt onmogelijk te verwerken is. Verschrikkelijk spul. Maar zo'n losse strook die ik alleen bovenaan vaststikte, ging wel en gaf net dat beetje meer stevigheid. 

Omdat een leeg tasje ook maar saai is, deed ik 'm vol snoep en de overschot die er niet meer in paste heb ik helemaal zelf opgegeten. All of it, dat ik verpakte in een zakje, gemaakt van een oranje papierstofje van de Ava. Ik weet niet wat voor spul dat eigenlijk is. Ik gebruikte het al eerder om zakjes mee te naaien (de roze variant) en het ziet er heel leuk uit als verpakking vind ik.

De knopen komen uit de Veritas en in het midden prijkt mijn 'labeltje'. 


Omdat mijn stof niet meer lang genoeg was om de hengsels uit 1 stuk te knippen, moest ik er bovenaan een naadje in steken. Daarover naaide ik een oranje bandje, om de naad te camoufleren.


Voilà, het hele pakketje bij elkaar. De Menina, 3 dozen vol spullen voor de schoendozenactie, een zak knikkers die ik een tijd geleden op de rommelmarkt kocht, als vulmiddel voor al die knikkerzakjes, en ook de zelfgemaakte knikkerzakjes die ik tijdens de blogdate meekreeg van haar. Zij wou ze naar Debora sturen, maar ik ging toch, dus kon dat gelijk mee.18 opmerkingen:

 1. En ik ben er ZOOOOOOOOI ontzettend blij mee!!!
  ( je had dit echt niet hoeven te doen hoor!)

  De meisjes lopen om beurten met het prachtige Menina-tasje te paraderen en er verdwenen al heel wat lekkers spekken achter kinderkiezen ( en ook enkele.....euhm, een hoop....achter de mijne!)
  :)

  Heel erg dikke merci, en als je nog eens kantjes nodig hebt.....ge weet me te vinden he!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat ze het leuk vonden!! Met veel plezier gemaakt!

   Verwijderen
 2. zo leuk zeg ... ze zal wel (en is ook lees ik) wel heel blij geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi gevuld tasje, en het viel in de smaak...letterlijke en figuurlijk lees ik hihi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. maar da's gelijk al een cadeau vanuit de winkel :)
  heel mooi!
  "All of it" haha, zalig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig leuk en origineel cadeautje om Debora (euh...excuseer, haar meisjes) mee te verrassen. Een supermooi tasje in een supermooi stofje en prachtig afgewerkt! Die snoepen zouden hier ook niet al te lang overleven hoor! Leuk ook om te zien dat de zakjes goed terechtgekomen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou je niet eens hier bij mij thuis een privé workshop komen geven? De kindjes kunnen elkaar bezighouden ondertussen:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk Elke!! Ben altijd in voor een knutseldate!! ;-)

   Verwijderen
  2. Is dan wel naaien voor dummies he want ik heb net door hoe ik de draden er juist inkrijg:)

   Maar als je het echt ziet zitten, altijd welkom he! Zou fijn zijn om jullie eindelijk eens echt te zien!

   Verwijderen
  3. Dan zou ik niet met dit tasje beginnen als ik jou was. Niet dat het tasje zo moeilijk is hoor, maar die paspel is toch net even wat moeilijker om die netjes te krijgen. Anders doen we een pennenzak om te beginnen? Of het tasje zonder de paspel (maar dat vind ik wel veel minder mooi)?? Mail me maar: postvooredje@gmail.com

   Verwijderen
 7. Zeer leuk kadootje!

  Creatieve groetjes van het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een leuk tasje!! Een fijn pakske..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superlief van je ! En zo'n meninatasje blijft altijd mooi om geven !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan juffrouw toertjes hierboven te horen: een schot in de roos dat meninatasje!

  Heel schoon kleurkes, perfect afgewerkt. Ik wou dat ik zo'n perfecte naaikunsten zoals jij had!

  BeantwoordenVerwijderen