vrijdag 10 januari 2014

Oops I did it again...

Ik weet niet wat het is met winterjassen. Of jassen in het algemeen. Maar Het.Lukt.Me.Dus.Niet.Om.Die.Passend.Te.Maken. 
Nooit.

Na het vorige fiasco probeerde ik het nog een keer met een geweldig mooi wolletje dat ik op de uitverkoop van Atelier Assemblé gekocht had. €7 per meter, dus daar kon ik me geen bult aan vallen. Financieel misschien niet, maar ohh wat vind ik het erg dat dit jasje wederom VEEL TE GROOT is!!

Het zit zo. Ik liet Lola dit jasje aantrekken. Het paste nog precies, alleen was het veel te kort. Dat ging ik wel even fixen dacht ik. Ook wilde ik de borstnaad ergens anders en oh ja, ik was er intussen ook achtergekomen dat die 6 knopen vooraan not done voor een kind zijn, dus dat moest ook een gewone sluiting worden. En de kraag moest anders. En de zakken ook. En er moest een stolpplooi in het achterpand komen. Misschien had ik beter gewoon een heel ander patroon genomen.

Na een paar uur hertekenen was mijn ultieme patroon af, maar toen lag de dame in bed en kon ik de precieze lengte niet meten. Ik knipte dus maar een groot stuk extra aan de onderkant en dat zou ik dan later wel weer afknippen mocht dat nodig zijn. Ik zette de jas in elkaar en maakte nog snelsnel de knoopsgaten.

WRONG. 

Want er moest inderdaad een heel stuk van de onderkant af, maar dat was ik even vergeten bij de positionering van de knoopsgaten en nu zou de onderste knoop raar laag staan. Alle knoopsgaten er weer terug uithalen vind ik echt wel geen optie, maar bovendien is het ook te wijd. Ik had nl ook bij elk pand een halve centimeter bijgetekend in de breedte, maar zelfs die 2 cm in totaal was dus teveel.

Dus wordt dit weer maar eens een jas die een jaar de kast in gaat. 


Het groen komt op de foto's niet zo mooi uit als in het echt. Het is een hele mooie warme kleur groen.


Steekzakjes in de zijnaad voor de gevonden schatten.


De voering (en ook het bontje) vond ik in Kapellen. Normaal hou ik niet van echte voering want veel te glad en verschrikkelijk om te stikken, maar er zat precies de goede kleur groen en oranje in, dus toch maar meegenomen.


Denk even overal knopen op en zomen omgezoomd en hij is klaar.
Maar dat is dus iets voor het najaar....Ik heb het nu even hélemaal gehad met jasjes.

Tot het voorjaar dan toch, want dan wil ik een lentejas maken. Met een zelfgetekend patroon op maat. Eerst gemaakt in baalkatoen en uitgebreid gepast.
Dit zal me niet nog eens overkomen! Ik hoop dat dit me niet nog eens gaat overkomen!
15 opmerkingen:

 1. jammer dat hij te groot is , maar het is wel een prachtige jas hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind hem in ieder geval prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. that coat is gorgeous, and looks so cosy, I love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, heel mooi! Kindjes elke ochtend roze korrels bij het ontbijt, dan groeien ze , en kan de jas dit jaar nog dienst doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh spijtig dat hij niet past. Maar beter te groot dan te klein, dat is tenminste op te lossen met geduld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lol, man man, dan doe je al die moeite om zelf iets te tekenen, en dan past het niet. Ik zou het smijten tot in Antwerpen denk ik ;). Ik ben ondertussen ook tegen mijn schrik voor jassen aan het vechten - ik ken mezelf, dus ben ik aan een proefmodel met gerecycleerde materialen bezig. Word vervolgd dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie jas, en die kleur wauw zo leuk met dat bontje...
  Jammer dat hij even de kast in moet :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dju zeg. Ik kan geloven dat het dan vloeken is. Gelukkig te groot in plaats van te klein. Met wat geduld dus zeker nog te dragen, anders zou het pas zonde zijn. Mooi kleurtje trouwens! Benieuwd welke knopen je er op gaat zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. grappig
  ik moet er naar aan beginnen dus we zullen zien hoe ik het ervan af breng.
  ik vind het wel heel mooi geworden en te groot is beter dan te klein.
  dan bontje is minder mijn ding maar wel very glam!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jassen zijn niet evident. Dat heb ik hier ook al ondervonden! Ik heb het Jackie patroontje hier nu ook liggen. Ik ga die zeker een proberen. En in het voorjaar zou ik graag mijn eigen 'blazerke' tekenen... Maar geen idee of er tijd voor zal zijn! M

  BeantwoordenVerwijderen