woensdag 22 januari 2014

Supertrooper Blogmeet!

Wow, het was leuheuk zaterdag!!
We waren met velen en iedereen was tof, leuk, grappig en/of gezellig!!

Ik had hier eigenlijk een leuk verslagje van willen maken vergezeld van een aantal geweldig mooie foto's. Nu weten wij allemaal dat ik helemaal geen geweldig mooie foto's kan maken, maar ik ben ze bovendien ook nog eens gewoon vergéten te maken. Heb één van de andere dames om een paar kiekjes gevraagd (zij maakte er honderden) dus wellicht wordt dit berichtje in de loop van de week nog een beetje opgeleukt met een paar foto's, maar nu moet u het doen met de enige foto die ik gekregen heb: de groepsfoto! Compleet met 2 ongenode gasten, die stiekem aangeschoven zijn voor de foto ;-)

photo by Annette Tirette

Om 10 uur begon de meet & greet bij Viggo's op het De Coninckplein. We zaten met zijn allen aan een grote tafel in dit gezellige café'tje en dronken een heerlijk koffietje of theetje en een enkeling at een taartje. Ik had net ontbeten, dus geen plaats meer voor die heerlijke chocoladetaart, en daar had ik een ietsiepietsie spijt van. Zag er heerlijk uit! We leerden elkaar wat beter kennen en lekker babbelend begonnen we de dag.

Na een uurtje kletsen deden we een rondje stoffenwinkels: eerst een Afrikaanse stoffenwinkel met héél kleurrijke stoffen. Toen verder naar de Stunt maar die was toch ineens wel gesloten op zaterdagvoormiddag zeker! Jammer...Onze weg ging verder naar Moens op de Turnhoutsebaan. Heel veel stoffen voor betaalbare prijzen.

Ons schema liep wat uit, maar dat maakte niet uit. Iedereen had het naar haar zin (of zijn zin! Want we hadden ook een naaiend heerschap in ons midden!!) en het restaurant werd gebeld dat de gereserveerde 22 personen een bieteke later kwamen.

Voor de lunch gingen we nog langs bij Madame Tirette. Dit was toch wel een klein hoogtepuntje, want hier deden we de stoffenswap. Iedereen bracht stoffen/fournituren/whatever mee waar zij/hij vanaf wilde en gooide het op een grote tafel neer. Daar kon je zoveel stoffen van een ander meenemen als dat je zelf meegebracht had. Ik heb er een paar echte pareltjes aan overgehouden, en ben intussen ook verlost van een paar van mijn meegebrachte stoffen die ik zelf niet meer leuk vond. Ik wilde ze niet meer, maar blijkbaar vonden anderen ze wel nog leuk.

En toen eten! Intussen was het een uurtje of half 3, dus iedereen had honger. Bij Indisch restaurant Aahaar kun je à la carte eten, maar bijna iedereen nam het buffet (voor maar €9 !!). Zo konden we van al dat lekkers proeven. Ik ben dol op Indisch. Alleen al voor het eten zou ik terug naar India willen. Dus dat was genieten!! En ze hebben daar trouwens ook heerlijke lassi's! Zalig!

Na de late lunch splitste de groep zich, want er was geen tijd meer om alles te doen. Een aantal ging naar het Modemuseum en een aantal ging naar Petit Pan en Julija's. Guess waar ik mee naartoe ging?! More more more fabric please!!

Na de 2 winkels namen we met een klein groepje nog een laatste drankje in een barretje op 't Zuid en om een uurtje of 6 ging iedereen huiswaarts.

What a day! What a bunch of wonderful people! Zo heerlijk om heel de dag over je grote hobby te kunnen praten zonder de ander mateloos te vervelen, om andere naaisters en blogsters live te leren kennen die je alleen virtueel 'kent'. Om heel de dag tussen de stoffen te kunnen snuffelen. Om ideeën en tips uit te wisselen. En gewoon; voor de gezelligheid.

Het was zelfs (wéér!!) zo gezellig dat we er een (half)jaarlijks event van gaan maken trouwens! Steeds weer in een andere stad! Eerst op de agenda: Gent en Leuven!!!
To be continued!!

Dit waren de andere bloggers:

Anneke: http://annettetirette.blogspot.be/
Lieke: http://bouquetofbuttons.be
Hanne: http://eennieuwejurk.wordpress.com
Heidi - http://patatenkroket.blogspot.be/
Karolien - http://karootje.blogspot.be/
Ivy - http://www.neven-jansen.be/mama
Annie – http://moekehandmade.blogspot.be/
Sofie - http://dewereldvansofiew.blogspot.be/
Lies - http://liesellove.blogspot.be/
Lieve - http://piekewieke.blogspot.be/
Lindsy – http://stannel.blogspot.be/
Regina - http://tweeemmerkeswater.blogspot.be/
Lindy: http://stannel.blogspot.be/
Emily: http://belgianseams.blogspot.be/
Louize: http://grtescp.wordpress.com/
Jo: http://jo-sews-etc.blogspot.be/
Joost: http://joost.decock.org/
Kim: revesmecanique.blogspot.com
Laura: www.behind-the-hedgerow.com
Caroline: http://www.carolinedelaere.com
Riet: http://memadeland.wordpress.com/

11 opmerkingen:

 1. oooooh, wat heb ik een ontzettende spijt dat ik er niet bij kon zijn...
  ben heel blij dat het zal herhaald worden en dan probeer ik er ZEKER bij te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zeker herhaling :) volgende keer Gent? of toch leuven? Moeilijk kiezen :) affain ik wil wel voor Gent gaan en er was nog een kandidaat om mee te organiseren :) komt helemaal goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé, wat leuk! Super om samen zo'n dag door te brengen! Jammer, ik wist het niet... wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was een super toffe dag. En ik ben grote voorstander om er een gewoonte van te maken. Op naar de de volgende zou ik zo zeggen!
  (voor jou tot volgende les natuurlijk ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jammer dat ik er niet bij was. maar ik denk dat jullie dit nog eens zullen herhalen ;-) en dan maak ik zeker tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. so lovely to see you again - and those lassi's - mmmm - 2nd best thing of the day after all the sewing related stuff :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je enthousiasme straalt van je berichtje af! Zo leuk om lezen. Ik vond het geweldig om "die grote madam" nu eens in real life te mogen ontmoeten. Ik was al een fan, maar ik ben alleen maar een nog grotere fan geworden ;-)

  Ik hoop dat de snoepzak met knopen je nog goed van pas zal komen ;-)

  Ik ben al benieuwd naar de fotootjes die hier in de loop van de week nog gaan bijkomen. Ik kom wel nog eens terug piepen naar je verslagje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaaaaa. Grote madam. Hahahahahahaaaaa!!!
   Ik ben maar 1.70m hoor ;-)))
   Ik vond het ook superleuk om jou te ontmoeten! Geweldig dat er nu een (leuk!!) gezicht op de blog zit.

   Ennuh die knopen!! Zaaalig. Ben ik echt heel blij mee! Thx again!

   Verwijderen
  2. Ewel, dat zei ik toch, grote madam! Ik ben maar 1m63 ;-)

   Verwijderen