vrijdag 24 januari 2014

Kots met banaan

Ik zal er geen doekjes om winden: ik kan niet koken.
Echt. Niet.
Ok, ik (want de echtgenoot bakt er ook niks van. Letterlijk) zet elke avond wel een min of meer eetbare prak op tafel (en altijd met verse groenten, dat dan weer wel), maar ik kan het niet en eigenlijk wil ik het ook helemaal niet. Ik vind koken een dagelijks terugkerende merde. Begrijp niet dat dat iemand zijn hobby kan zijn. 3 uur in de keuken staan terwijl dat ook een half uur kan zijn + 2,5 uur naaitijd? Geef mij dat laatste maar.

Ondanks dat ik elke keer zo'n tijdschrift meebreng uit de supermarkt waar de meest geweldige dingen om te eten in staan, word ik alleen enthousiast bij een recept waar 'in 10 minuten klaar' bij staat. Al zegt die zin ook niet alles, want ik maakte laatst een 'in 20 minuten klaar'-recept en ik ben er meer dan 2 uur aan bezig geweest. Maak ik ook nooit meer.

Dus. Voor recepten moet u hier niet zijn, moge dat duidelijk zijn. En toch ga ik u er eentje geven. Want misschien zijn er nog wel meer kookhaters zoals ik. Dit receptje duurt een kwartier om klaar te maken. Max. Kooktijd inbegrepen. My cup of tea.

Ik moet u wel even van tevoren waarschuwen, want heel appetijtelijk ziet het er niet uit. Het ziet er eigenlijk een beetje uit als kots. Maar het is wel supersnel klaar en overheerlijk, dus take it or leave it ok?!

Men neme (voor 4 personen):
Tagliatelli
400 gram gegrilde/gerookte ham
2 pakjes koksroom / pan & oven / crème fraîche
2 uien
2 paprika's
2 bananen
beetje zout en peper

Werkwijze:
Kook de tagliatelli.
In de tussentijd:
Ui en paprika in kleine stukjes, ham in reepjes en banaan in plakjes snijden.
Ui en paprika fruiten, daarna ham, koksroom en een heel klein beetje zout en peper erbij. Als dat allemaal gaar is, de plakjes banaan erbij en nog een minuutje mee laten opwarmen.

En that's it! Ooit zo'n makkelijk recept gezien?



Smakelijk! 

En wat is uw beste snel-klaar recept? Graag massaal veel reageren, dan kan ik ook eens iets anders dan kots serveren.


34 opmerkingen:

  1. Ik heb twee snelle receptjes: pasta koken + kleinte tomaatjes in twee snijden + hesp (in blokjes, en als je echt lui bent, kan je zo kopen) en een potje boursin cuisine light (of een andere versie) nadat pasta gekookt is, alles bij elkaar kappen, nog even heropwarmen en klaar is kees :) en het tweede is: rijst koken, ondertussen vlees en groentjes in de wok bakken en sausje naar keuze bij doen (in supermarkt vind je bij de aziatische afdeling veel juiste ingrediënten in potjes of zakjes.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben dus, naast een kooksukkel, ook nog eens lui, want ik koop hamblokjes altijd al gesneden ;-) Maar thx voor de receptjes!

      Verwijderen
  2. haha zalig, net de reden dat ik koken aan de vent overlaat :) ik gebruik mijn tijd ook liever voor andere dingen (enkel desserts, daar durf ik wel eens aan beginnen)
    Van kookprogramma's en recepten krijg ik alleen maar honger :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo herkenbaar ! Ben ook geen grote fan van koken, trek mijn plan wel maar vind er niets aan... Ik haal snelle recepten uit het Colruyt-kookboekje 'snel en lekker' - een aanrader !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met die bananen daarbij dat vind ik toch maar iets raar :-)
    Wij hebben hier deze week ook weer een nieuw 'snel kaar' recept 'uitgevonden': patatjes opzetten, zalm even aanbakken en dan in de oven steken met wat kerstomaatjes erbij en citroen en rozemarijn. Kwartiertje wachten en smullen maar :-)
    Zelf heb ik ook een hekel aan koken, maar gelukkig kookt manlief hier ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet het echt eens proberen! De smaken van banaan, ham en paprika samen is heerlijk!!

      Jouw recept met zalm ga ik ook eens proberen!! Dank je!!

      Verwijderen
  5. Tagliatelle met paprika en banaan... Wat een combinatie! Niet meteen iets waar ik zelf op zou komen. Al moet ik zeggen dat het er best lekker uitziet. En helemaal niet op kots lijkt!

    Ik kook anders wel best graag. Wij maken thuis zelden hetzelfde recept klaar en proberen graag nieuwe dingen, bijna altijd uit koekboeken. Onze Expedit-boekenkast van vier vakken in de keuken zit dan ook stampensvol...

    Misschien moet jij eens bij ons langs komen? Dan kan jij de volle 3u naaien en zorgen wij voor het eten tussendoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohh geweldig voorstel!!!
      Wanneer? Vanavond? Morgen? En en bedoel ik dan hè, niet of of ;-)

      Verwijderen
    2. Oeps, ik moest even terugdenken aan je kots met banaan, en lees dit nu pas. Ik hoop dat je vorige week niet verhongerd bent ;-) Mail me maar gerust eens om af te spreken!!

      Verwijderen
  6. kots met bananaan, okeeeeeee hahahahaha!
    Ik ben ook geen kookwonder, doe altijd maar wat. Maar het moet inderdaad wel snel klaar zijn. Behalve op zondag, dan doe ik nog wel eens wild met het eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kook dus helemaal niet in het weekend!
      1x frietjes van het frietkot en 1x of uit eten of iets afhalen/laten bezorgen.....

      Verwijderen
  7. Zalige post! De titel had direct mijn aandacht ;) Ziet er best smakelijk uit eigenlijk, moet ik toch eens proberen! Als ik mag kiezen, geef mij dan ook maar het kwartier koken, 2 u en 3 kwartier naaien. manlief is het daar niet altijd mee eens. Mijn snelklaar recept: tagliatelli koken, pakje iglo spinazie met mozarella, boursin of philadelphia al naar believen (en die kan je zo kopen é), spekjes bakken, pijnboompitten erbij. Heerlijk. Klaar op max 15minuten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hahahaa... kots met banaan. Koken is best leuk hoor, er zijn zelfs mensen die er hun beroep van maken, zoals ik :P MIjn tip: koop zoveel mogelijk voorgesneden, scheelt een hoop werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. haha, heel leuke eerlijke post! En toffe reacties met snelle recepten! Nice!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En nu weet ik weer waarom de kinderen en ikzelf 's middags schoolkost naar binnen werken. Overheerlijk smaakt dat meestal niet maar het is verre van slecht. Als het huiswerk hier is gemaakt komen er dan simpelweg boterhammen op tafel. En die snel klaar recepten die gebruiken we in het weekend. Een voorbeeldje:
    Pasta met erwtjes en mascarpone:
    Kook de pasta. Bak spekjes aan in een kookpot. Voeg mascarpone toe en laat deze smelten. Kruiden met peper en nootmuskaat. Erwtjes toevoegen en nog even laten mee laten opwarmen. Klaar!
    Niet echt light maar wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik weet er ook eentje:
    Scampi's aanbakken in de wok en kruiden met currypoeder. Potje room bijgieten en wat laten inkoken. Op smaak brengen met curryketchup. En klaar !!! Je kan het eten met brood of pasta. Is echt zéér lekker.
    Smakelijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Maar echt? Meent ge dat nu? Tagliatelle met banààn??

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er vies uit ... Banaan in een gerecht doe ik niet
    Ik kan wel goed koken en lekker, dankzij de mama . Maar meestal ook snel snel klaar recepten, dan heb je nog tijd voor iets anders ....
    Ook lekker kipblokjes bakken, spek erbij en bakken, champignons in stukjes en bakken en dan room erbij wat peper en zout erbij en dan mengen met tagliatelle heerlijk klaar in Max 20 min

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Sorry, maar die banaan laat ik er toch ook liever uit...
    Een supergemakkelijk en snel receptje van mijn schoonbroer:
    sjalotje en look fijnsnipperen en met een klont boter 3 min. in de microgolfoven, scampi's erbij en opnieuw 3 min. in de microgolf, room erbij, ketchup, currypoeder en maizena en opnieuw 3 min. in de microgolf. Klaar! Lekker met brood of pasta en voor de groentjes is er snel een zakje sla opengetrokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik kook best graag, maar doe dat maar eens met een aandacht vragende puber en peuter die allebei moe zijn. Geen doen.
    Mijn snel klaar recept is gelukkig erg geliefd hier.
    Kip in stukjes garen, dan uitje erbij, redelijke hoeveelheid diepvriesspinazie (in blokjes werkt handigste, hoeft niet ontdooit, mag wel) bakje kruiden roomkaas erbij en met pasta is het een heerlijke maaltijd. Klaar in 15min.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Intrigerend. Ik denk dat ik de kids eens kots ga serveren :-).
    Receptje, ik hoop dat het wat is. Sperciebonen in redelijk kleine stukjes snijden en ong. 10 min koken of stomen. Ondertussen uitje fruiten, 1 ei toevoegen en blijven roeren tot het goed gestold is, zout en peper toevoegen en wat geraspte parmezaanse kaas, sperciebonen er doorheen roeren en klaar. Wij eten het zo maar je kan er natuurlijk gebakken aardappeltjes bij doen.
    Eetse!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Volgende eten mijn kinderen ook graag. En geen werk aan! Neem enkele kipfilets, doe ze in een ovenschotel en giet daar een doos champignonsoep over, jaja, zo een doos soep waar je water moet aan toe voegen. Alleen doe je er nu geen water bij. In de oven voor ongeveer een half uurtje. Je hebt meteen kip in champignonsaus. Wat pasta erbij en klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bedankt allemaal voor de receptjes!!! Ik moet denk ik eens een weekmenu maken met al jullie ideeën. Als ik al weekmenu's maakte natuurlijk, maar dat doe ik niet. Haat ik ook.
    Maar ik ga zeker een hele hoop recepten uitproberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hai, wel we hebben het gegeten. Ik probeer alles om mijn jongens aan het eten te krijgen. Maar helaas zij aten het niet. Ik vond het onverwachts lekker en roos genoot van het fijnknijpen van de banaan (en at het heerlijk op). Ik vond alleen de smaak wat laf en heb er bruine basterdsuiker aan toegevoegd. Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bruine basterdsuiker??? Jij kunt ook niet koken, ik hoor het al ;-))) Echt? Suiker?? En een beetje meer peper dan zou dat niet lekkerder zijn? Zei ze alsof ze er verstand van heeft...

      Verwijderen
    2. Haha, ik lees het al. Je hebt nog heel wat te leren. Ik ben eigenlijk tegen gebruik van suiker in eten (je moet de pakjes eens lezen, het zit bijna overal in) maar voor bruine basterdsuiker maak ik een uitzondering bij m.n. italiaanse, surinaamse en oosterse gerechten. Ik zou zeggen, koop een zak, experimenteer er mee en laat je verrassen!!

      Verwijderen
    3. Nah, ben niet zo van het geëxperimenteer. Niet in de keuken in ieder geval. Vind suiker wel lekker hoor, maar alleen in snoep ;-)

      Verwijderen
  20. Nog een snel klaar receptje:
    gehakt aanbakken in pan (met een uitje indien nog 5 min extra :)
    blik tomatenstukjes erbij + provençaalse kruiden (of rozemarijn, thijm, ... apart)
    puree uit zakje (met 700 ml water+ melk op te warmen) maken (of verse, maar dat duurt wat langer, hihi!)

    > alles in lagen in ovenschotel nog even opwarmen (onderaan gehakt/tomaatmengsel, daarboven puree), eventueel gemalen kaas of alleen paneermeel bovenop voor korstje

    > HEERLIJK!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen