vrijdag 10 oktober 2014

De Grote Organisatie deel 1 – De Handtassen


Een tijdje geleden bedacht ik dat ik de binnenkant van de deuren van mijn 2 bergingen en mijn waskot, en die van mijn keukenkastjes, ook moest gaan benutten. En ook de kale muren trouwens, waar geen opbergrekken tegen staan. Dat staat mooi opgeruimd, als alles naar boven hangt, en je hebt bovendien een mooi overzicht. En ook nog eens meer plaats voor nog meer rommel. Dus dat gingen we ook doen met die tassen.
Maar eerst zou ik misschien best al die tassen eens uitmesten, want My God wat bewaar ik toch allemaal?!? Ik had zoooo geen zin in dit uitmestklusje, maar wat moet dat moet, dus ik begon er maar gewoon aan. Misschien moet dat trouwens maar mijn mantra worden voor deze hele organisatie-shit:  ‘Begin er gewoon aan, begin er gewoon aan, begin er gewoon aan, begin er nou gewoon aan!!!’
Ik gooi even alle rotzooi die uit mijn tassen komt, voor u op een hoop. Kijk en huiver:Als ik deze stapel rommel zo zie, vraag ik mij een paar dingen af:

1) Waarom bewaar ik bonnetjes van dingen die al 7 maanden geleden gekocht zijn? Waarom hou ik sowieso bonnetjes bij? Want de meeste zijn van de supermarkt en ik ben nog nooit terug gegaan naar een supermarkt om iets te ruilen, dus de kans dat ik dat ooit ga doen is klein. Weg met die handel dus voortaan!!
2) Tampons gebruik ik toch maar 1x in de maand? En hoeveel gebruik ik er dan op een dag? Vast geen 34. 
3) Kan ik papieren zakdoekjes niet gewoon weggooien na gebruik?
4) Is 1 pen per tas niet genoeg?
5) Hoort kleingeld niet gewoon in een portemonnee?
6) Heb ik echt van èlke winkel waar ik ooit koop, een klantenkaart nodig?
7) 1 broodkaart is ruim voldoende. Als je er 6 gebruikt kom je nooit aan je gratis brood.

Naast de gewone dingen die in een tas horen te zitten, vond ik: 18 pennen, 5 potloden, €21,73 en 1,25 Pond aan kleingeld, 34 tampons, oorbellen waarvan ik het bestaan al niet eens meer wist, elastiekjes en haarclipjes om een heel weeshuis mee te bevoorraden, pepermuntjes en kauwgom, business cards van mensen waar ik nog nooit van gehoord heb, loonbrieven en maaltijdcheques. 
Nadat ik alle bonnetjes, to-do lijstjes die ik toch nooit gedaan heb, omhulsels van pennen waar allang geen pen meer in zat, rondslingerende kauwgoms, vastgeplakte snoepjes, kruimels, opgefrommelde papieren zakdoekjes, een agenda van vorig jaar, en wat al niet meer, weggegooid had, ging ik verdelen. Wat wil ik nog in mijn handtas en wat niet? Ik hield een stapeltje over van items die ik dagelijks nodig heb. En die ik ook dagelijks verhuis van tas naar tas. 


Zonnebril, pepermuntjes, klein boekje+pen, kaarten, portemonnee, maaltijdcheques, make-up en agenda 
(en mijn telefoon natuurlijk, maar die had ik in mijn hand voor de foto)

Dat moest op een handiger manier gebeuren dan alles los van tas naar tas te gooien, dus:

Enter: de bagdivider.


Kent u ‘m? GE-WEL-DIG! U stopt al uw benodigdheden in aparte vakjes en vindt alles terug! Nooit meer zó lang naar je telefoon moeten zoeken, tot hij stopt met rinkelen voordat je kon opnemen. Nooit meer snelsnel iets moeten noteren en geen pen vinden (terwijl je er toch echt minstens 5 in je tas hebt zitten). Nooit meer met een volle kar aan de kassa staan en de kassière (en de 16 mensen achter je) maar laten wachten omdat je je portemonnee niet vindt. En je bonuskaart ook niet.  Nooit meer zoeken naar je sleutels.
Want alles heeft een apart vakje! Is dat niet fantastisch?! Maar het meest geweldige is dat u zo die hele bag uit de ene tas en in de andere tas kunt overhevelen. Dus u mist nooit dat boekje met klantenkaarten omdat dat nu toevallig net in die oranje tas zit. U staat ook nooit meer met een rood hoofd in een winkel zonder portemonnee omdat u die nou net vergeten bent over te laden. En u heeft ook altijd uw zonnebril bij, want die zit netjes in het linkervoorvakje van je divider.
Ik kocht mijn bagdivider op Groupon, maar zag (te laat uiteraard) dat ze 'm ook hebben op Aliexpress, en daar is 'ie natuurlijk veel goedkoper. 
Dus. Zo zag mijn plank met tassen in de berging er tot nu toe uit. Niet echt overzichtelijk en al helemaal niet netjes:
Nadat al die tassen uitgebaggerd waren, heb ik De Meneer aan het werk gezet. Ik kocht 3 kapstokken bij Ikea, met elk 5 grote en 5 kleine haken eraan, en hij heeft die naast elkaar opgehangen in de berging, een stuk boven ons hoofd (ons huis heeft muren van 4 meter). 
Ik stap zelfs even op een opstapje om erbij te kunnen, maar alle tassen hangen dus boven je hoofd, je kunt er gewoon onderdoor lopen en alles hangt overzichtelijk naast elkaar. En uit de weg. Op een muur die anders niet gebruikt werd. Win-win!

Kijk nou eens hoe netjes!? En weet je wat ook handig is: als er na verloop van tijd weer allerlei troepjes in je bagdivider komen (en dat gebeurt, trust me), hoef je maar 1 tas uit te mesten, en geen 27!

Zo, dat is al één taakje opgeruimd! 

En hoe bergt u uw handtassen op?

Lees hier meer over De Grote Organisatie.

16 opmerkingen:

 1. heel netjes geworden. Je hebt echt prachtige tassen. Hier geen probleem daarmee. Ik heb maar twee handtassen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahja, daar had ik nog niet eens aan gedacht, dat er dames bestaan die geen tassenzot zijn, en mijn probleem dus niet hebben ;-)

   Verwijderen
 2. Oh, wat moet ik hiermee lachen :-)) zo grappig! De rommel die uit je 27 tassen kwam: hilarisch! Ik heb ook zo'n stapel tassen en die bewaar ik in twee grote manden. Ze zijn wel allemaal leeg, behalve degene die ik op dat moment gebruik, ik ben daar nogal freaky in. Goeie oplossing wel, die kapstok!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tas in een tas, superhandig ! Ik heb gewoon allemaal aparte ritstasjes in mijn handtas zitten ... ik moet wel toegeven dat ik serieus mijn ogen opentrok bij het zien van al die inhoud uit al die handtassen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik dacht dus dat iedereen net zoveel rommel als ik in zijn handtas had hè! Dat dat gewoon een vrouwending is.......

   Verwijderen
 4. Die foto met rommel, lachen. Dat zou bij mij hetzelfde geven maar in iets mindere mate wegens minder tassenfreak dan jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha :-) Hilarisch! Ik ben jaloers op jouw grote opruimactie...
  Ik denk dat ik 27 spreekwoordelijke 'schoppen onder mijn kont' nodig heb vooraleer ik eraan begin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie je volgende week hè? Komt goed dan, die 27 schoppen! ;-)

   Verwijderen
 6. mijn eerste reactie bij uw foto van "den hoop": ah, ze gaat ook naar brantano. Voorspelt niet veel goeds over mijn handtasseninhoud vermoed ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik moet met het schaamrood op mijn wangen toegeven dat ik een gelijkaardige foto van handtassenrommelinhoud zou kunnen getrokken hebben enkele maanden geleden....tegenwoordig gebruik ik enkel nog kleine handtasjes waardoor er zich minder in kan ophopen want het liep de spuigaten uit...en de rest van mijn (grote) handtassen, die bewaar ik sinds kort in een mooi (grote) mand uit de ikea in de bovenste schap van mijn dressingskast...daarmee wordt die ruimte ook gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hilarisch EN herkenbaar....al heb ik niet zoveel tassen, de inhoud van die enkele evenaart jouw berg wel denk ik....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb niet zoveel handtassen en heb sinds ik naai in verschillende kleine ritstasje met bv lippenbalsem,zakdoekjes,ob's,deo en pleisters zitten.Mijn portemonneetje voor klein geld en mijn gsm en portefeuille verhuis ik elke keer.In elke tas zit een pen ;-) Die van mij gaan nog netjes in de kast op een rijtje neer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niemand kan zonder ikea ;-). Maar goed opgelost. Hoe ik het oplos wel ... ahum ..... ik heb er ...... ik schaam me bijna ........ 3. Waarvan 1 voor dagelijks gebruik, 1 voor wat leukere gelegenheden en 1 voor chique uitjes. Best overzichtelijk ;-).

  BeantwoordenVerwijderen