donderdag 16 oktober 2014

Kraamcadeautjes

Een nieuw baby'tje, wat is er schattiger dan zo'n klein hummeltje, vers uit de oven?!

We gingen naar een kraamfeestje en je kunt daar niet met lege handen aankomen natuurlijk, want ons cadeau van de geboortelijst was rechtstreeks naar de ouders gegaan na de geboorte.

Dus ik maakte 3 snelklaar projectjes, want het was *uiteraard* weer de allerlaatste minuut dat ik eraan begon. 

Het eerste cadeautje was een gekocht rompertje waar ik de naam van de newborn op flockte. En een snorreke. Want dat matcht bij het tweede en derde cadeautje.


En omdat ik geen bruine flockfolie had, moest ik een rode snor op de romper doen, dus heb ik de binnenkant van het luierzakje.....

 .....ook in het rood gedaan.

Ik vind dat wel iets raars, dat luierzakje. Was de eerste keer dat ik dat maakte, en hoewel het poepsimpel was om te maken, klopt het precies niet helemaal. De ene velcro moest op 4 cm en de andere op 6 cm (ofzoiets)?!?! En het zit dus een beetje raar dicht daardoor. Iemand daar ervaring mee??Dit snorrenstofje lag al even in mijn kast en had ik speciaal 'voor de mannen' gekocht. Zo dikwijls maak ik niet iets voor de mannen, maar als ik dan iets moest maken, had ik geen mannenstof. Ik geloof dat snorren inmiddels wel alweer op z'n retour zijn, dus ik loop een beetje achter....Naja, ik vind ze nog steeds leuk! 

Het slabje tekende ik over van een bestaand slabje en de kamsnaps zijn in de kleur van de achterkant. Ja en die vlekken hieronder hè!? Dat waren chocomelvlekken die De Meneer er nèt voor vertrek op gemaakt had toen hij een nieuw pak opentrok. En mijn cadeautje lag te wachten op de keuken om ingepakt te worden. Grrrrr. Gelukkig gingen de vlekken er nog uit. 8 opmerkingen:

 1. ik heb dezelfde tactiek ;) iets bestellen vd lijst en toch nog raprap iets proberen maken voor het eigenlijke bezoekje :p
  super gelukt! deadlines zijn soms goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superschattig ! (die 4 en 6 cm, is dat niet omdat de ene binnenflap breder is dan de andere ? Dan zou dat van de rand af toch even ver moeten zitten ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof! Ik maakte het pamperzakje zonder velcro (vind dat niet nodig), dus ik kan je niet helpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk!
  Het pamperzakje maakte ik met kamsnaps, maar dat was ook niet echt ideaal. Het mijne was toen wel lang niet stevig genoeg, dat kan beter de volgende keer...
  Die snorretjes vind ik ook nog altijd supertof hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke cadeautjes. Ik heb dat pamperzakje al een paar keer gemaakt en bij mij klopt de velcro wel. Is al weer even geleden maar die 4 en 6 cm, dat weet ik nog goed (ik dacht toen ook dat dat niet kon kloppen). Misschien nog eens een nieuwe maken voor mezelf want na 3 kinderen heeft dat eerste exemplaar zijn beste tijd gehad (de anderen waren ook cadeautjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schattige kadootjes en volgens mij blijven die snorretjes wel leuk, hoor! Ik heb hier ook al eens zitten sukkelen met de velcro aan dat pamperzakje; ik heb uiteindelijk alles vastgespeld (zonder dicht te naaien), het hele zaakje (lees: pampers en doekjes) erin 'gepast' en dan de velcro gespeld op de plaats die mij het meest ideaal leek...Na het hele zaakje afgewerkt te hebben, zat die velcro perfect (maar dus niet op die 4 en 6 cm). Volgens mij hangt het wat af van de dikte van je pakje doekjes en de hoeveelheid pampertjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke kado's en dat Meneer vlekken leverde... lachen... zie het hier ook zo gebeuren se :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke blog en post ik kwam hier via andere bloggers terecht
  zal zeker volgen en lezen...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen