woensdag 29 oktober 2014

Het verdomde nachtkastje

Vraag me nooit om bij u te komen behangen. U gaat u dat uw leven lang beklagen. I suck at behangen. Daar ben ik zelf ook vandaag pas achtergekomen, want zelfs op mijn middelbare leeftijd had ik nog nooit 1 strook behang tegen een muur geplakt. En de kans is groot dat ik het ook nooit meer zal doen. Exit plan om Lola's kamer zelf te gaan behangen.
 
Vroeger heb ik wel vaak geholpen met behangen. Mijn moeder is er namelijk wel een kei in. Maar mijn behangervaring van toen ging niet verder dan lijm smeren en stroken aangeven. En het zag er altijd zo gemakkelijk uit als mijn moeder het deed. Kloddertje hier, kloddertje daar, plak, veeg, klaar!
 
Nou beste lezertjes, ik kan u vertellen: behangen, daar moet je voor gestudeerd hebben!
 
Het zit zo. Ik kocht in de Kringloop een alleraardigst nachtkastje voor Lola's kamertje.


Nadat dat eerst maanden ongeschildered in de weg had gestaan -want zo gaat dat bij mij. Hopelijk bij u ook?- verfde ik het kastje petrolblauw.
 

De binnenkant wilde ik 'behangen' met een leuk Petit Pan papiertje. Ik kreeg van de buuf een half potje Décopatch -want supergoed en zelf niet meer nodig- en ging aan de slag. My God, heb ik even spijt dat ik dat verdomde kastje niet gewoon helemaal geverfd heb!?! Het bleef òf niet plakken, òf er kwamen allemaal bubbels op.

Ik begon met het deurtje, wat wellicht al niet zo slim was, gezien mijn non-ervaring op behangersvlak, en het feit dat dat deurtje het eerste is wat je ziet als je het kastje opentrekt èn ook omdat er een 'golfje' in het deurtje zit. Dat papier rukte ik er dus maar weer terug af en begon opnieuw, dit keer aan de binnenkant. En ik dacht er eerst eens over na, in plaats van als een kip zonder kop beginnen te plakken zoals bij het deurtje.

Ik heb echt alles geprobeerd: papiertje inpappen en dan plakken, kastje inpappen en dan het droge papiertje ertegen, wrijven met een doek, trekken met een aftrekker, vloeken, niks hielp. Bubbels bubbels, bubbels.

Anyway, ziehier het verkrachtte beplakte kastje. Waar ik stiekem -en van een afstandje gezien- toch best blij mee ben!


Ik kocht ook een leuk beestje voor d'rop.
 

Ik heb dat kastje ook een beetje gekocht met het oog op De Grote Organisatie. Van de biebboeken, -dvd's en -luister c.d.'s deze keer. Er is namelijk al eens een bieb-dvd-hoesje spoorloos kwijgeraakt (en echt nooit meer boven water gekomen?!?) omdat al die dingen overal en nergens door het huis verspreid lagen. En nu zit alles mooi bij elkaar.

 


Update:
Bovenstaande schreef ik meteen nadat ik het hele handeltje behangen had. Totally frustrated.
Maar wat bleek na 2 uur drogen en waar ik helemaal heppiedepeppie van werd?!? Zo goed als alle bubbels waren weggetrokken!!! Yay! Toen heb ik maar weer nieuwe foto's genomen van het nieuwe --veel betere- resultaat en die ziet u hierboven. Ahja.


20 opmerkingen:

 1. Een heel leuk kastje! Ik zat tijdens het lezen al te denken dat je gewoon wat geduld moest hebben, want dat die bubbels vanzelf verdwijnen ... ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aiai, bij behangen kan het best zijn dat er bubbels komen en bij het opdrogen verdwijnen ze vaak helemaal. Het is een super knap werkje geworden. Beetje jaloers op je creatieve kastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai topkastje seg ge moogt kontent zijn en Lola zekerst !! En Euh jouw mind is greater peins ek opt moment, ik lanceerde de post zonder te willen lanceren seg.. Mja en dan dacht ik och waarom nie :)) ... Benieuwd naar de jouwe in ieder geval

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi kastje! Het papiertje binnenin: WAUW ❤️. Nooit meer twijfelen aan jezelf hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal een geslaagd kastje! Lola gaat hier niet anders dan heel content mee zijn! En troost u, behangen is ook echt niet mijn ding..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha ! Dat is duidelijk ! Er gaat daar toch nog behangen worden denk ik ;) !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha heel herkenbaar! Maar echt een toppertje nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we steken de bubbels dus op het feit dat het geen echt behang was?
  da's dus de reden dat ik onze nachtkastjes binnenin nog steeds niet heb afgewerkt, I also suck at behangen, ik heb zo mijn tienerkamer eens om zeep geholpen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. -schaterlach- Ik heb van zijn leven ook nog geen strook behang opgehangen en wil me binnenkort aan het avontuur wagen ;). Of toch maar beter niet? In ieder geval, het kastje ziet er super uit. Leve de grote organisatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel geslaagd!
  ....ge moogt gerust bij mij ook kastjes kolen behangen...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het resultaat is supermooi! Ben je zeker dat je het niet op je eigen kamer wil ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hihi, dat is vrij normaal hoor, bubbels tijdens behangen, en het wegtrekken er van :-). En het is super gaaf geworden!! Ik moet toch ook eens met andere ogen kijken naar kastjes bij de kringloop, merk ik. Eens iets anders dan Ikea kan ook leuk zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik dacht al, mijn ogen laten mij in de steek ... dat ziet er toch heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mooi resultaat! zal je goede raad in mijn achterhoofd houden voor als ik ooit eens begin aan onze kasten...die hier ook al maanden staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier nog iemand die nog nooit behangen heeft.Wij hebben overal een mooi verfkleurtje tegen de muren.Maar ik wil graag mijn stoelen die ik van mijn bomma geërfd heb beplakken met folie!Is dat ook zo iets als behangen?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeioeioei....IK zou er niet aan beginnen in ieder geval! Maar succes! En laat ons vooral het resultaat zien!

   Verwijderen
 16. Schoontje! En toffe kleurencombinatie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen