zaterdag 25 oktober 2014

Halloween!

Een tijdje geleden vroeg Lola wat Halloween precies was. Dus we vertelden over pompoenen, heksen spinnen, vleermuizen, spinnenwebben, dracula's en spoken. En wat die allemaal deden. Heel griezelig allemaal. 

Die nacht had ze een nachtmerrie. Over spinnen en spinnenwebben. Haar bed zat er helemaal vol mee. Spinnenwebben hingen aan de muur en spinnen liepen in haar bed. Whoops...

Ze sliep die nacht tussen ons in en de volgende dag wist ze wat ze wilde worden met Halloween op school: een heks. Maar spinnen vond ze toch ineens ook wel best interessant. Een spinnenheks moest het dus worden.

Kort daarna ging ik een dagje naar London en ik vond in een winkeltje een spinnendiadeem. Met hele lange poten en ogen die gevaarlijk rood knipperden en al. Superduper!! Uiteraard was de batterij van die ogen net leeg op de ochtend dat ze haar kostuum aan moest naar school (en ik had geen andere), maar dat mocht de pret niet drukken. 
Het kostuum maakte ik toen we een naaidagje deden met onze übergezellige Ge(s)tikte Wijven bende. Eigenlijk had ik niet echt een plan toen ik aan dat kostuum begon, dus ik deed maar wat. Eerst maakte ik een lange jurk van een verlengd SVDHZ-basispatroontje. En ik tekende een mouwtje dat wijd uitliep. Want dat hebben heksen hè? Ja, dat hebben ze.

Ik had veel zwarte en rode tule gekocht en stikte dat laag voor laag tussen een lange band, die ik van de jurkstof geknipt had. De rok en jurk zijn dus apart. Het leek me niet echt lekker om die stugge tule op je blote vel te voelen, dus de jurk moest eronder. 
Thuis naaide ik her en der nog een spinnetje op jurk en rok en ik plakte ook nog een zwarte rat op een bezemsteel. Ja, dat is een bezem ja. Of dat dacht Lola toch. Ze wou ab-so-luut deze hebben en niet een echte houten heksenbezem, dus....

De ochtend van Halloween-op-school hadden we nog even een stressmomentje want ze durfde haar jurk niet aan te trekken!! Ze vond hem eng! Uiteindelijk overwon ze haar spinnenangst dan toch en heeft ze alles de hele dag op- en aangehad. Zelfs de bezem ging geen moment uit haar hand.
Op weg naar school zei ze: 'Mama, al die mensen (op straat) denken dat ik een echte heks ben hè, maar ik ben eigenlijk maar een gewoon kindje!' ;-))) 


10 opmerkingen:

 1. Schoon heks, die spinne op het kleed vind ek de max

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lola is een superheks, en jij de supermama :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mega-outfit ! Ik vond de rat en spinnen al zo indrukwekkend (en heb geen schrik van spinnen), maar nu pas zie ik die diadeem ! Echt een mega-outfit !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is inderdaad een superheks geworden! Ik zou al niet meer durven spreken over een "spinnetje", dat lijken me gigantische exemplaren! Iiiieeew! En de dag erna? Geen nachtmerrie's van al die Halloweenies op school?

  BeantwoordenVerwijderen